Temporal de xaloc, la festa de l’aigua de Sant Climent | Javier Coll

TW
10

Amb la calor regnant d'aquests dies els assistents al Temporal de xaloc, la festa de l'aigua de Sant Climent que va tenir lloc aquest dilluns, segur que van tornar a ca seva ben fresquets.

Després d'un cap de setmana capitalitzat pels dos dies de festa gran, els santcimenters van dir adéu ahir a les seves celebracions patronals amb la tradicional remullada que organitza l'Associació de Veïns.

Amb l'assistència de dos camions cisterna de l'empresa d'aigua potable Gemleca S.A. de Sant Lluís, amb 17 tones d'aigua cadascun, el nombrós públic assistent -en la seva majoria, joves del poble- va portar de ca seva els principals protagonistes d'aquesta lúdica jornada: pistoles d'aigua, ulleres de busseig, algunes botes d'aigua i poals de totes les mides imaginables per banyar tothom que fos a prop.

A partir de les 12.30 hores, el carrer Sant Miquel de Sant Climent es va convertir en una autèntica piscina després que es descarreguessin els 34 tones d'aigua que s'havien preparat per a l'ocasió.

Noticias relacionadas

Des de l'Associació de Veïns s'explica que per iniciativa seva es va decidir ja fa uns anys que l'aigua que es llança no fos potable en coherència amb el títol de Reserva de Biosfera que va obtenir Menorca l'any 1993.

Carrer Sant Jaume

Tot i que ara té lloc al carrer Sant Miquel, l'origen del Temporal de Xaloc -molta mar i peix poc- es remunta més de tres dècades enrere a una broma entre un grup minoritari d'amics del poble que es va començar a llançar aigua els uns als altres al carrer Sant Jaume.

Amb el pas del temps va agafar fama aquesta activitat fins el punt que fa ja més de 20 anys es va traslladar a la seva localització actual perquè es pugui desenvolupar sense perill per a la circulació de vehicles i la 'integritat fisica' dels possibles vianants.