Els regidors Maria Membrive, Héctor Pons i Guillermina Moll van presentar aquest dilluns el programa d’actes de les festes de Nadal, amb la novetat de la celebració de campanades a midgdia | Javier Coll

TW
8

L'Ajuntament de Maó llançarà els focs artificials que no havia pogut fer servir per les festes de la Mare de Déu de Gràcia aquest dissabte, a partir de les 21 h, des de l'Illa Pinto.

Aquesta és una de les novetats que conté el programa d'activitats de Nadal que ahir van presentar els regidors de Cultura i Festes, Héctor Pons; de Comerç, Turisme, Promoció Econòmica i Activitats, Maria Membrive i Guillermina Moll.

Altre dels canvis previstos al programa és la realització de la travessada del port nedant el dia 24 i no el 26, com és tradicional. El fet que el dia 26 caigui en un dia feiner ha motivat aquesta variació en la data da la prova de natació.

Noticias relacionadas

«Sent Nadal una festa per als infants per excelència hem pensat que els més petits també han de gaudir de les campanades», va explicar Héctor Pons. Per primera vegada, l'Ajuntament programarà campanades infantils, amb animació per aquest col·lectiu, el dia 31 de desembre, a partir de les 12 del migdia.

Maria Membrive, per la seva part, va explicar que enguany, per primer cop i amb l'acord d'entitats i comerços, s'extendrà l'enllumenat propi d'aquestes dates fins a la Plaça Explanada, on s'instal·larà també un alt arbre de Nadal.

Finalment, el darrer canvi que contempla el programa és la col·locació dels expositors de la Fira de Nadal a la Plaça Colón i no a la Plaça Conquesta, com era habitual als darrers amnys. La regidora Guillermina Moll va explicar que aquella ubicació «allunyava massa els comerciants de la resta de la ciutat». El carrer de Ses Moreres serà l'altre escenari on s'ubicaran els comerços, que romandran oberts des del dia 2 fins al 10, de 10 a 20 h, i tancant els dies 4 i 5.

Les visites guiades al Teatre Principal i a Ca n'Oliver, el dia 6 de desembre; l'exposició de Diorames a la Sala de la Caixa, oberta des del 15 de desembre fins al 6 de gener, són algunes més de les activitats que es duran a terme enguany a Maó, durant les festes nadalenques.