Durant els anys en què el pare de Kiko, Miguel Pons -el que està junt al tirador de cervesa a la imatge superior- regentava el local, també treballava com a taxista per ajudar a treure endavant la família. | Javier Coll

TW
11

Entrar dins aquest local és transportar-se directament al Maó dels anys cinquanta. Després de 68 anys d'activitat ininterrompuda, el Bar Viena, un dels establiments de restauració més antics de la ciutat i dels pocs que encara conserva gran part de la seva estètica originària, tancarà les seves portes a partir del dia 16 de desembre d'enguany.

Kiko Pons, la persona que ha regentat aquest local durant les darreres quatre dècades amb el suport inestimable de la seva mare, Margarita Pons, reconeix que ho deixa amb un sentiment agredolç: «Per una banda, estic content, perquè ja no haurè de matinar, però, per altra, sento tristesa, perquè deixo una part molt gran de la meva vida».

Per açò, Kiko preveu obrir el darrer dia, el 15 de desembre, com un més. «No vull fer cap festa de comiat», afegeix.

La història del Bar Viena comença quan la parella formada per Manent i Herminia van comprar l'immoble en el que està ubicat, en el 125 del carrer de Sa Rovellada de Dalt, per obrir un bar l'any 1949, el qual per sempre ha estat conegut com el Bar Viena. Tres anys més tard, Margarita i el seu marit, Miguel Pons, el van llogar continuant amb l'activitat i mantenint el nom.

Lea la noticia completa en la edición impresa del 04 de diciembre en Kiosko y Más