«Tirar comida es tirar dinero», del col·legi Cor de Maria de Maó

TW
1

Els millors clips de Balears del concurs de Mans Unides de receptes contra la fam es van passar aquest dilluns al teatre de l'Orfeó en un acte que serví també per conscienciar del problema de la gran quantitat de menjar que es malbarata als països desenvolupats.

La cerimònia d'entrega de premis i de projecció dels clipmetratges, d'un minut de durada, va ser presentada pel professor i cantant Miquel Mariano que va obrir la gala cantant la cançó de Jaume Sisa «Qualsevol nit pot sortir el sol» i la tancà amb «Duerme negrito».

La presidenta de Mans Unides a Menorca, Catalina Seguí de Vidal va fer la primera intervenció per agrair l'ajut de tots els patrocinadors i col·laboradors de l'acte i explicà que a Mans Unides «es viu cada dia una cultura de trobada entre persones que donen, que reben i que comparteixen: amor, solidaritat, empatia, confiança, fraternitat, tendresa, respecte, justícia, cooperació, corresponsabilitat i compromís».

Premis

Es projectà a continuació un vídeo titulat. «Recetas de la abuela contra el hambre» i posteriorment es passà un altre vídeo del famós cuiner Karlos Arguiñano en el que fa una crida a lluitar contra la fam al món.

Després es va fer l'entrega de premis i el públic va tenir l'oportunitat de veure els clips premiats en les categories en les quals han participat; els col·legis Castell de Santa Àgueda de Ferreries, Cor de Maria Maó i Francesc d'Albranca des Migjorn, la catequesi Mare de Déu del Carme de Maó i els instituts Son Pacs de Palma, Santa Margalida de Mallorca i el Pasqual Calbó i Caldés. En total a Balears s'han presentat 26 clipmetratges.

En la categoria de Primària, el clip guanyador va ser el titulat «Un pastel solidario», del grup catequesi Parròquia del Carme de Maó. El segon classificat es «Todos tenemos derecho a comer», del col·legi públic Castell de Santa Àgueda de Ferreries i el tercer «Todos podemos colaborar», del col·legi públic Francesc d'Albranca des Migjorn Gran.

Tots els vídeos presentats a la categoria de Primària passaran directament a ser valorats pel jurat nacional i poden entrar a la final que tindrà lloc a Madrid el dia 5 de maig.

En la categoria de Secundària, el premiat autonòmic és «Y no comieron perdices», del IES Santa Margalida. En segona posició ha quedat «Receta con futuro» del IES Son Pacs i el tercer lloc és per «Tirar comida es tirar dinero», del col·legi Cor de Maria de Maó.

A l'entrega de premis hi van participar també el bisbe de Menorca, Francesc Conesa; el regidor de Cultura de Maó, Héctor Pons, i representants de Caixa Colonya Pollença a Menorca, Tino Maria, del Banc de Santander, David Domínguez i alguns dels mestres i alumnes.