TW
11

«No ens toquis el patrimoni». Aquest és el lema que els membres de Menorkings han deixat estampat al mur exterior del camp municipal de futbol del Penya Ciutadella. Una inscripció que acompanya una il·lustració en la qual s'aprecia una naveta, diverses taules i alguns monòlits de la Menorca prehistòrica, i que serveixen per denunciar les pintades aparegudes fa unes setmanes a sa Naveta des Tudons, el monument més emblemàtic de la cultura talaiòtica.

Els integrants d'aquest col·lectiu grafiter no van dubtar ni un segon quan el Consell els va proposar de contribuir per denunciar aquests fets delictius contra el patrimoni històric. «Quan van passar els fets ens vam sentir tocats molt directament», afirma Héctor Asencio, àlies Cranca, quan es refereix a la rapidesa amb què la societat assenyalà els grafiters com els responsables. «No volem que la gent es confongui, perquè una cosa és la gent que vol fer art, i una altra, aquella que vol fer mal al patrimoni».

Aquesta setmana, les proves

Noticias relacionadas

El conseller de Cultura i Educació, Miquel Àngel Maria, valorava in situ la implicació dels grafiters, els quals s'afegien a «l'onada d'indignació i sensibilitat» que va sorgir de la societat menorquina però també de l'exterior de Menorca.

Maria anuncià que aquesta setmana, diverses empreses faran proves damunt la pedra per decidir, com recomana l'informe elaborat per l'arqueòloga Montserrat Anglada, la millor tècnica per fer net sa Naveta. I la setmana que ve s'intentarà adjudicar el servei amb un contracte menor.

A més, com indicà la consellera de Promoció Turística, Maite Salord, es reiniciaran les visites al monument «perquè la gent vegi com ha quedat sa Naveta i les feines que s'hi han de fer, i així fer pedagogia per evitar que es torni a repetir», va concloure Salord.

[Llegeixi la noticia sencera a l'edició impresa del 9 d'abril a Kiosko y Más o a My News]