TW
9

L'Ajuntament de Ciutadella presenta una nova imatge corporativa a partir d'un estudi exhaustiu fet per na Sisca Rodríguez Pons, publicista, experta en protocol i comunicació, i dins el programa del SOIB Joves Qualificats. Hi va treballar gairebé nou mesos durant l'any passat, i el mes de març aquesta nova imatge es va aprovar pel Ple municipal.

El disseny de l'escut pròpiament ha estat obra del dissenyador Ivan Khanet, a partir del treball previ d'investigació de na Sisca Rodríguez i amb la col·laboració de l'àrea de Protocol de l'Ajuntament, arxiu administratiu i Arxiu Municipal.

«El resultat és un escut més funcional i actual, que en l'intent de recuperar el primer isotip que hi ha en pedra, representa la part eclesiàstica, política i militar, amb un skyline o panorama urbà de la torre de la Catedral i el primer portal de la mar que hi havia... Tot, posat damunt una retícula o regla invisible, perquè quedi més equilibrat», explica el seu dissenyador.

Na Sisca Rodríguez va centrar la seva feina en la necessitat d'adequar l'escut heràldic de la ciutat a la seva versió històrica i genuïna. I va veure la conveniència de definir molt bé els colors, la seva tonalitat exacta amb pantones, de tots els elements que el componen.

També va establir un logotip oficial per les diferents àrees i serveis del Consistori i ha elaborat un manual d'usos d'aquests logotips per fer més fàcil la utilització dels elements gràfics tant als seus treballadors com als ciutadans o entitats que l'hagin d'emprar, i que els tenen a la seva disposició través de la web de l'Ajuntament.