fira del cavall entrega de premis fira del cavall entrega de premis | Sergi Garcia

TW
2

Deliciós SV i Zalea SC han estat distingits com els grans guanyadors del XVIII Concurs Morfològic de Cavalls de Raça Menorquina. Així es va saber ahir migdia, durant la celebració de la fase final del certamen, en el marc de la XXII Fira del Cavall Menorquí.

Del cavall, propietat del lloc de Son Vives, el jurat va destacar la seva «molt bona configuració morfològica, l'excel·lent presència i una capa molt bona». Mentre, de l'egua d'Antoni Bagur, es va valorar molt la seva morfologia, destacant uns «aploms molt correctes i una capa excel·lent».

Per altra banda, Truc Rumet i Dulcinea GSM II, de Son Felip i Son Martorellet, respectivament, van ser subcampions de raça.

Millor ramaderia

Son Felip ha estat enguany la ramaderia destacada, aconseguint fins a quatre premis especials més (millor poltre, millor pollina, millor criador i millor ramaderia criadora), seguida, en nombre de premis, per Francisco Marqués, de Bini Sebani, qui marxava del Recinte Firal des Mercadal amb el campió de funcionalitat, Albano, i amb el campió adult moviments, Álamo HP.

Aquests i la resta de premis especials del certamen es van lliurar el migdia, després que durant el matí competissin les pollines i les egües de les seccions V, VII i IX del concurs de morfologia.

A l'acte de lliurament de premis hi van assistir representants municipals de gairebé tots els pobles, així com del Consell, amb la presidenta Susana Mora al capdavant. També hi va ser el conseller balear, Marc Pons.

En la clausura, des de l'Associació de Criadors i Propietaris de Cavalls de Raça Menorquina feien un bon balanç de l'edició d'aquest any, valorant molt positivament l'afluència de públic durant els tres dies, i també l'elevat nivell dels animals participants.

La Fira del Cavall 2018 va acabar amb un petit espectacle eqüestre, en el que es van poder veure un pas a tres a càrrec de l'Escola Eqüestre Menorquina, un exercici de regnes llargues de Tomé Casas de Can Siquiat, i també del guanyador de funcionalitat, Albano de Francisco Marqués.