La del capellet és una prova d’habilitat que requereix molt d’equilibri, certa paciència i també un poc de sort | Gemma Andreu

TW
1

Molt d'equilibri, paciència i un poc de sort. Aquests són els ingredients que s'han de combinar per assolir l'objectiu del joc des capellet. Ho saben bé José Luis Vecillas, Jordi Villalonga i Gerard Carrillos, els tres participants que es van disputar la victòria final aquest dissabte capvespre, a la zona de s'Hort Nou, al port de Maó, en el marc dels actes de Sant Pere.

Finalment, i després de dos desempats, José Luis Vecillas va ser el guanyador del premi, un pernil, després d'aconseguir tocar diverses vegades el capell, en una prova en la qual van participar una desena de fillets i filletes. Va ser abans de la tradicional travessa del port nedant, on una quinzena de nedadors van enfrontar-se als corrents que hi havia a l'interior del port. Finalment, després d'uns minuts, els primers a arribar van ser David Guillen, Saül Torres i Georgina Masanés. La participant més jove, amb només onze anys, va ser Ariadna Vílchez.

L'entrega de premis d'aquestes proves organitzades pel Club Natació Maó i l'Ajuntament de Maó, es va fer a s'Hort Nou durant el concert que va oferir la Banda de Música de Maó.

Barques i gegants

En la festivitat de Sant Pere hi va haver la presència habitual de les barques de vela llatina dels Amics de la Mar, que van navegar pel port el matí i el capvespre. Tampoc hi van faltar els Gegants de Maó, i el trio Arrels de Menorca va tancar la vetllada amb el seu repertori de cançó menorquina i marinera.