Els gegants Tomeu i Guida, uns clàssics des de 1934 a les festes de Maó | Javier Coll

TW
0

El compte enrere per les festes de la Mare de Déu de Gràcia ja ha començat i tota la maquinària està a ple rendiment. Els gegants, una de les peces claus de la festa, van inaugurar aquest dijous la seva participació en les festes de Maó amb el passeig tradicional que fan des del Quarter de Santiago fins a l’Ajuntament, a on les figures ocuparan els seus llocs d’honor als balcons fins que tornin a sortir al pregó de dia 6.

A aquesta part de la festa abans no se li donava gaire importància, però fa uns anys que la gent va decidir acompanyar els gegants en aquest recorregut. D’aquesta manera es va popularitzar fins al punt que l’Ajuntament el va incloure dins el programa de festes de la Mare de Déu de Gràcia.

La baixada ha estat acompanyada en aquesta ocasió només pels grallers de la colla, però se’ls uniran els dies principals de la festa el grup Xaranga i un nou grup format aquest any de cornetes i tambors. Tots ells seran els encarregats de posar la banda sonora als actes on participaran els gegants en aquests dies que duraran les festes municipals.

Noticias relacionadas

Han assegurat també la seva participació en les festes de Maó els geganters des Castell i Llucmaçanes i queden pendents de confirmar els gegants d’Alaior i Sant Lluís. A més, com a novetat d’enguany, la festa rebrà la visita d’una colla de geganters d’Alforja (Tarragona), que arribaran dia 6 al matí amb el seu gegant Almira, la geganta Saurina i el gegantet La Riventa, que té cap d’avellana.

També s’espera la presència del gegant Yurca, en honor del vesí del Camí des Castell que fa ja uns anys ens va deixar. Era un home molt arrelat a la festa que fins i tot els seus veïns el van voler homenatjar fent-li un gegant.

Aquests i alguns altres seran els acompanyants d’en Tomeu i na Guida, els gegants que tots els maonesos tant estimen i que, des de ben petits, han vist ballar pels carrers de Maó.