El dissenyador menorquí va crear col·leccions per a diferents marques amb Moda del Sol

TW
3

Dijous passat, 18 de gener, moria a Ciutadella, als 90 anys, el dissenyador José María Fillol Piris, un dels grans referents del sector de la costura a Espanya i impulsor principal, als anys 60, de Moda del Sol, una plataforma pionera del prêt à porter nacional, que va permetre la unió de l’alta costura espanyola i la seva obertura als mercats internacionals.

José María Fillol es va formar a París, on va viure durant 14 anys. Va estudiar Història de l’Art i allà va introduir-se a poc a poc dins del món de la moda, passant a ser membre de la Societé des Modelistes i dissenyant les seves col·leccions per a diferents marques franceses i suïsses.

El mateix dissenyador apuntava en la seva biografia que el 1964, el president de Moda del Sol, Jorge Farreró, «em va oferir el càrrec de director artístic i dissenyador» del col·lectiu que s’acabava de crear. «Vaig acceptar sense dubtar i amb satisfacció, al pensar que podia contribuir aportant al meu propi país una experiència adquirida durant els anys que vaig ser a París».

Fou així que Moda del Sol va començar des del primer moment una labor creativa dins del prêt à porter espanyol, tractant, per tots els mitjans, de promocionar al màxim la bona imatge de la moda del país.

(En aquest enllaç es pot veure el reportatge dedicat als pioners del prêt à porter espanyol i a José Maria Fillol, publicat a RTVE)

[Llegeixi la noticia sencera a l'edició impresa del 22 de gener o bé a Kiosko y Más o My News]