La batlessa i bona part de l’equip de govern, tècnics i el president de Caritas, van presentar aquest dissabte la Font de Calàbria | Gemma Andreu

TW
50

Aquella tradició antiga d’anar a cercar aigua a la font del poble podria estar un poc més a prop de recuperar-se. O almenys, aquesta és la intenció de l’Ajuntament de Maó, que, amb l’objectiu d’oferir una solució davant l’excés de nitrats que surt per l’aixeta de les cases, ha instal·lat les dues primeres fonts d’aigua potable, per convidar els vesins de la ciutat a abastir-se d’aigua sense haver de recórrer a l’embotellada.

S’ha batejat com la Font de Calàbria, perquè Caritas, titular dels terrenys, els ha cedit per instal·lar la maquinària, una estació de tractament d’aigua potable (ETAP). «És un sistema d’osmosi inversa que controla els nitrats que hi ha a l’aigua i afegeix clor», apuntava l’enginyera municipal, Beneta Orfila. «Per l’aixeta surten uns 55 o 58 mil·ligrams de nitrats per litre, i amb aquest sistema ho reduïm fins als 35 o 38». Uns nivells que, afegia, «vénen establerts per Sanitat»

Lea la noticia completa en la edición impresa del 03 de febrero en Kiosko y Más