Foto de família, amb els Sans que viuen actualment as Castell | Gemma Andreu

TW
4

Fins a vint-i-quatre llinatges que figuren als censos des Castell de finals del segle XVI perduren encara avui al poble. Es tracta d'alguns dels primers migrants que arribaren a la localitat més oriental de l'Illa, perquè eren militars o perquè venien a fer feina per construir el castell de Sant Felip.

Hernández, García, González o Rodríguez són alguns dels llinatges que figuren al cens de 1589, el primer que hi ha del municipi de llevant. Noms als quals s'afegiren, per exemple, el de Sans, al qual l'Ajuntament des Castell va retre aquest divendres un homenatge durant l'acte institucional que es celebra cada any per commemorar la fundació del poble.

D'aquell primer cens de 1589 en perduren encara avui un total de setze llinatges, a més d'altres vuit que es van inscriure al registre fins al 1600. Així ho afirma l'historiador Marc Pallicer, qui ha investigat la genealogia d'aquests llinatges i pot assegurar que alguns dels Rodríguez, Hernández o García d'avui són hereus directes d'aquells que desembarcaren a finals del segle XVI.

Lea la noticia completa en la edición impresa del 09 de febrero en Kiosko y Más