Els xefs dels restaurants participants junt amb Rubén Forcada i Borja Matoses | Javier Coll

TW
2

Aristeus antenantus, molt més coneguda com a gamba vermella, és la gran protagonista de ‘La ruta del bigoti’. Es tracta d’un recorregut gastronòmic de degustació de plats d’aquest riquíssim crustaci en el qual participen vint dels restaurants més emblemàtics de l’Illa i la cervesa Estrella Damm.

Aquesta iniciativa, en què també col·laboren Fra Rotger i la patronal de restauració de CAEB, comença aquest dijous i es perllongarà fins al 2 de juny.

Cadascun dels vint restaurants participants ‘La ruta del bigoti’ ha preparat una recepta, des de les més clàssiques d’aquest menjar del mar Mediterrani fins a les reinterpretacions més personals, sempre maridades amb la cervesa de la marca promotora, a preus entre 5 i 8 euros.

La gamba vermella és la gran protagonista d’elaboracions en què a més els xefs han utilitzat diferents tècniques culinàries (cocció, a la brasa, etcètera) i ingredients típics de Menorca, com ara la sobrassada o el formatge Maó.

Un jurat, integrat per Toni Aguiló de Fra Roger, José Bosch de CAEB, Sión Bosch de Comete Menorca, dos membres de la Confraria de pescadors de Maó i el crític gastronòmic Borja Matoses, valorarà les diferents degustacions durant ‘La Ruta del bigoti’, en funció de criteris com l’originalitat de la recepta, la seva execució i emplatat, el valor percebut del conjunt, i el millor maridatge de l’elaboració amb Estrella Damm.

En Caragol

El restaurant En Caragol de Biniancolla acollí aquest dimecres la presentació de la ruta, amb un petit tast de diferents receptes de gamba i les intervencions de Matoses i Rubén Forcada, responsable de marketing i relacions exteriors de Damm a Balears.

L’autor de la guia gastronòmica de Menorca destaca la gran qualitat organolèptica de la gamba menorquina, de la qual va dir que és un mos espectacular que no té res a envejar a altres amb més fama com les de Dénia o Palamós.

Per la seva banda, Forcada destacà la qualitat dels participants, l’elaboració i els maridatges entre gambes i cervesa. Explica també que mitjançant les xarxes socials s’ha fet una potent campanya de la ruta a llocs de fora de l’Illa.

Restaurants participants

CIUTADELLA

Café Balear
Textures de gambes de la nostra barca

Es Tast de na Sílvia
Gamba, cervesa i mel

Molí des Comte
Gamba roja damunt gel de fonoll i emulsió escabetxada de bolets, gambes i kimchi

Mon Restaurant
Carpaccio de gamba amb sorbet d’alfàbrega

Pinzell
Gamba vermella de Menorca al caliu en sopa d’altres terres

Rels
Carpaccio de gamba vermella marinada i textures de formatge de Maó

S’Amarador
Gamba vermella frita amb formatge curat de Menorca

Ses Voltes
Gyoza de safrà de Menorca amb gamba vermella i sobrassada de porc negre amb culis de caldereta

Es Moix
Truita de verdures, cigrons i essència de gambes


ES MERCADAL

Ca n’Aguedet
Albergínia amb gambes

Tast
Gamba vermella infusionada en brou d’algues amb pols de sobrassada i “riojana” de síndria

The Tapas Gastrobar
Fons marí

Urban Street Food
Uramaki de gamba vermella


MAÓ

Es Rais
Nigiris de gamba vermella de Menorca

Latitud 40
Bao de gamba vermella amb cruixent de kadaif, xile dolç i wakame

Mestre d’Aixa
Gamba vermella, maracuià, ají fresc i oli d’arbequina

Passió Mediterrània
Gamba, arròs i mar

Sa Lliga
Gamba Mô-Thai

Ses Forquilles
Gamba vermella de Menorca en gavardina


SANT LLUÍS

Sa Pedrera des Pujol
Cocktail de gambes