L’amo en Joan contempla com en Bartomeu de Son Tica, tímid i temorós de ser rebutjat, estreny el vincle amb na Francisca | Gemma Andreu

TW
0

Gran «Foc i Fum» el que es pot veure des d’aquest divendres al Teatre de Ciutadella (Calós), organitzat pel Cercle Artístic i sota la direcció de Mari Genestar, qui ha reunit un elenc d’artistes d’autèntic luxe, conjugant actors veterans amb altres de novells, i amb cantants experimentats que completen un espectacle perfectament arrodonit i meticulosament preparat, amb una orquestra que ofereix nous matisos que enriqueixen l’escena.

Cristina Álvarez (Francisca), Gabi Pons (Bartomeu), Josep Maria Mompó (l’amo en Joan), Siscu Riudavets (Rafel), Toni Riudavets (Carrelet) i Maria Dabén (Maria) interpreten els personatges principals. I amb ells, Bep Triay i Rafa Álvarez (guàrdies civils) i Guiem Pons (Perico), a més dels fillets amics d’en Perico i la resta de l’extens equip.

Noticias relacionadas

Els tres personatges cantants (Álvarez, Gabi Pons i Toni Riudavets) ja tenien experiència en aquests papers i, de nou, fan grans interpretacions. I Siscu Riudavets, que acostumava a fer de Bartomeu, enguany s’allibera de la responsabilitat de cantar i s’endinsa amb gran entusiasme en la pell del pocavergonya d’en Rafel, proporcionant moments divertits com la persecució, entre el públic, per part dels guàrdies civils. Així mateix, Maria Dabén, que s’estrena en un paper protagonista i supera amb escreix el repte.

Els primers minuts de l’obra, tradicionalment amb música i el teló baixat, s’acompanyen amb la projecció d’una pel·lícula del primer terç de segle passat, que s’aproximaria, amb unes dècades de diferència, a l’època en què Joan Benejam escriví l’obra (1884).

En l’apartat musical, destacar les notes afegides enguany pel director musical, Joan Mesquida, per acompanyar escenes mancades de melodia. Són moments com quan na Francisca recorda a sa mare, ja morta, o quan son pare, l’amo en Joan, lamenta la nova joventut i la pèrdua dels valors d’antany. Al final, entre els assistents s’escoltaven comentaris on es destacava l’enorme qualitat artística del muntatge.