Aquesta imatge es titula ‘Cap a l’infinit’ i és de Marga Pons Castejón, fotògrafa que guanyà el premi de millor autora menorquina | Marga Pons Castejón

TW
0

La setena edició del Saló Fotogràfic Digital Illa de Menorca 2019 ja té guanyadors, després que el jurat deliberés i emitís el seu veredicte el passat cap de setmana. Enguany, al concurs internacional que organitza el Fotoclub Cercle Artístic de Ciutadella amb el patrocini de la Fédération Internacionale de l’Art Photographique (FIAP) i de la Confederación Española de Fotografía (CEF) s’hi van presentar 1.837 fotografies (repartides en tres seccions: color, monocrom i fotografia de viatge), enviades per 164 participants (dels quals 16 són menorquins) procedents de 33 països d’arreu del món.

Després de les deliberacions, el jurat, amb 11 acceptacions, va decidir premiar a Francisco Osuna Hurtado (Espanya) amb el distintiu Pin Blau de la FIAP que l’acredita com a millor autor del Saló Fotogràfic Digital Illa de Menorca 2019. A la vegada, d’entre els participants de l’Illa, va ser Marga Pons Castejón l’elegida, amb 6 acceptacions, com a millor autora menorquina, creadora, entre d’altres, de la fotografia «Cap a l’ infinit».

Les medalles d’or de la FIAP per a cada secció anaren a parar a mans de Joana Dueñas Molins (Espanya) en la modalitat de color per l’obra «Indonesia Penida Clinking Water Temple»; de José Agustín Gurruchaga Garagarza (Espanya) en monocrom per l’obra «La afición de Alba»; i d’Amal Alameer (Aràbia Saudí) en fotografia de viatges per «With my book».

També, altres quatre menorquins obtingueren alguna menció d’honor en les diferents modalitats. Així, Carlos Silvestre Tejero la guanyava amb l’obra «Alcaufar» en la secció color; Miguel Triay Petrus amb «El pescador» en blanc i negre; Joan Carles Moll Torres amb «Paraíso fotográfico» en fotografia de viatge; i José Benejam Martorell amb «Admirando las estrellas desde Sa Nitja» també en la secció de fotografia de viatges.

El jurat estava format per Josep Taltavull Salord (AFIAP i ACEF), Ramón Silvela Capó (ACEF) i Teo Arias Rodríguez, membre de la junta directiva del Fotoclub Cercle Artístic.

A partir del fall del jurat i fins al 25 de juliol, els resultats han de ser notificats per correu electrònic a tots els participants i el lliurament dels premis, que inclourà la projecció de totes les obres premiades, es farà el proper 6 de setembre a la sala Jeroni Marquès del Cercle Artístic.