Festes de Sant Martí 2019 des Mercadal: diumenge de festes | Josep Bagur Gomila

TW
2

Es Mercadal ha dit adéu als jaleos de les festes de Sant Martí amb molta calor, però amb la satisfacció d'haver viscut unes festes rodones i sense incidents remarcables. Açò sí, les altes temperatures han marcat, com no, les gestes.

A les 9, el fabioler Francesc Gomila ha començat el recorregut pels carrers per iniciar el replec de la Qualcada. Un a un s'han sumat a la comitiva fins que amb puntualitat, a les onze, les notes del jaleo han començat a sonat a la plaça. Només s'ha de destacar que a la primera volta s'ha hagut d'interrompre quan una dona ha resulat ferida per un accident amb un cavall. Tot i que semblaba que es tractava d'una lesió lleu, ha estat traslladada a la Clínica Menorca per precaució.

Noticias relacionadas

Els 57 cavallers que participen en el jaleo han acabat les tres voltes cap a les 13.30. La plaça ja estava plena per a la darrera volta, la de l'entrega de les canyes verdes i culleretes de plata, quan la festa ha estat màxima.

La recta final l'ha marcat la celebració de la Missa de Caixers i després el repartiment de l'aigua-ros, fins el darrer toc.