Un moment de la presentació del programa per part de la batlessa i els regidors | Josep Bagur Gomila

TW
0

Els germans Miquel i Joan Carreres Torrent obriran el dijous, dia 22, les festes de Sant Bartomeu amb el seu pregó al Pla de l’Església de Ferreries. La identitat dels pregoners era ja coneguda perquè es fa pública el dia de sant Antoni, però el que està per veure és el contingut del discurs dels creadors del Museu de Ciències Naturals de Menorca.

El programa de les festes va ser presentat aquest dijous per la batlessa, Joana Febrer, i els regidors de Ferreries a la terrassa de l’Auditori. Les activitats comencen aquest divendres mateix, i entre altres coses es farà un replec de cavalls al Club Hípic i les actuacions musicals de Simple Sound i Rita Barber.

Aquest dilluns s’inaugurarà l’exposició sobre «Els caixers batles» amb la presentació de Joan Janer. Serà a sa Peixateria i restarà oberta fins al 20 d’agost. El dimarts es donarà a conèixer el guanyador de Premi Sant Bartomeu de Pintura que enguany arriba a la seva quarantena edició i s’inaugurarà l’exposició de les obres presentades.

Correfoc

Els darrers anys no falta a Ferreries el correfoc i en aquesta ocasió serà el divendres, dia 16, quan Myotragus, els Dimonis de Ferreries i Batucada Retrò faran de les seves.

Noticias relacionadas

A les festes també hi ha lloc per a la consciència social i el diumenge 18 es fa la jornada «Prou plàstics a la mar».

Per al dimarts dia 20 està programat a l’Auditori un concert líric amb Maria Camps, Vicenç Romero, Jaume Gelabert i Antoni Pons. El mateix dia i al Pla de l’Església es fa una vetlada de glosat.

El divendres, dia 23, a migdia, es fa l’entrega de la bandera del patró sant Bartomeu al caixer sobreposat. Aquest acte protocol·lari dona pas a una sèrie d’activitats que culminen amb la qualcada i el jaleo al Pla de l’Església, amb Vicent Coll com caixer batle.

El dissabte, dia 24, és la festa del sant patró i comença a les 8.30 amb la diana de la banda i la sortida de la qualcada.

Després tant el capvespre del dissabte com el diumenge estan farcits d’altres actes festius com el jaleo d’ases.