La competició s’ha celebrat aquesta setmana a Rodes | FFTM

TW
0

Clara Florit, estudiant de l’institut Maria Àngels Cardona, ha representat Menorca a l’European Young Chef Award 2019, una competició organitzada a Rodes (Grècia) del 22 al 24 d’octubre per l’Institut Internacional de la Gastronomia, la Cultura, el Turisme i les Arts (IGCAT) i la regió Egeu Meridional.

L’esdeveniment forma part del calendari d’accions traçat per la candidatura menorquina a Regió Europea de la Gastronomia 2022.

En aquesta edició han participat nou joves cuiners en representació de nou regions europees, vuit d’elles ja declarades i una candidata, Menorca. I Clara Florit s’ha quedat a les portes del guardó. Ha guanyat Eirini Georgoudiou, representant de la regió amfitriona.

Els joves xefs havien de cuinar el primer dia una recepta tradicional i l’endemà una reinterpretació d’aquesta, aportant una visió innovadora. La representant menorquina ha escollit el plat fideus amb rajada, una recepta que segons el gastrònom Pep Pelfort, «simbolitza l’essència de l’origen de la civilització mediterrània i de la seva dieta: l’ús del cereal transformat en pasta amb una base de sofregit i verdures, oli d’oliva i el producte d’una pesca sostenible».