As Castell, vesins, col·lectius i associacions han col·laborat activament perquè els seus carrers i places lluïren la millor imatge possible | Josep Bagur Gomila

TW
0

Continuen a Menorca les iniciatives relacionades amb la primavera i el món de les flors. En aquest cas, tant as Castell com as Migjorn Gran han viscut uns dies on les decoracions florals han tingut un especial protagonisme.

«Un ram per Es Migjorn» ha tornat un any més als carrers migjorners, i ho ha fet com és habitual amb aquesta proposta, amb els carrers ben enramats gràcies a la col·laboració de vesins i entitats. De fet, així ho havia demanat l’Ajuntament als residents, perquè contribuïssin a engalanar tots els racons del poble per omplir-lo amb el color i alegria propis d’aquesta estació de l’any.

Fruit d’aquesta col·laboració ciutadana hi va haver muntatges ben originals, com el que crearen Marga Pons i Niyma al Pla de l’Església, amb una mena de personatges elaborats a partir de testos pintats de colors. O motius elaborats amb elements com tricicles amb ramells als cistells, una graella amb troncs amb decoracions florals, o un escriptori amb diferents plantes i màquina d’escriure inclosa.

Tampoc faltaren as Migjorn originals tires de flors, com si fossin serrells, en ziga-zaga, travessant carrers de banda a banda, confeccionades per les dones del grup de Patchwork. Ni tampoc les portalades de les cases ben enramades i lluint gran diversitat de colors, o les avarques cedides per Mibo, també penjades.

Concurs as Castell
Al poble més oriental de l’Illa tampoc van faltar les decoracions florals inspirades en la primavera. Hi contribuïren els vesins i entitats, com ara l’Associació de Vesins des Castell, on utilitzaren diferents materials per a crear flors que serviren per a decorar les finestres.

As Castell, la iniciativa duia per títol «2021, on el dia neix, neixen les flors», amb una clara referència a la situació geogràfica de la localitat.

A la plaça des Mercat, l’Ajuntament va fer la seva aportació amb una decoració especial, amb desenes de paraigües de colors formant una gran coberta multicolor. I a l’entrada a les cases consistorials de l’Esplanada, les escales estaven pràcticament cobertes de ramells i rams de flors.

Hi havia el concurs de decoració de façanes. Reunit el jurat del certamen, s’escolliren les propostes guanyadores. És així que en la categoria d’establiments i associacions, el primer premi ha estat per a Perruqueria Bel, i el segon, per a l’Apima de l’Escola Infantil Es Castell.
En la categoria per a particulars, la decoració guanyadora ha estat per al nombre 23 del carrer Castell de Sant Felip, i el segon premi se l’ha enduit el 99 (1r i 3r) del carrer Sant Jordi. Per últim, el carrer de Sant Jaume ha guanyat el primer premi de la categoria de carrers.