La presentació del programa es va fer al port de Maó | MANOLO BARRO

TW
10

El 9 de setembre farà 30 anys de la inauguració de la Sirena Mô del port de llevant, una efemèride que l’Ajuntament de Maó ha volgut celebrar organitzant diversos actes commemoratius.

Així s’exposà ahir durant la presentació del «programa que no és de festes, sinó d’actes» que, com explicà el batle de la ciutat, Héctor Pons, inclou les activitats que es duran a terme els próxims dies a Maó. Figuren des de concerts (com els del Consorcio, Pèl de Gall, Xanguito, El Linares, Love of Lesbian, Blackpearl, Moments a Cor o de les Bandes de Música de Maó i Es Migjorn Gran), fins a tornejos esportius (petanca, bàdminton, escacs, tir amb arc, tennis), passant per mostres artístiques i mercats d’art i de nit que es faran al port i en places com les del Carme o d’Espanya.

Noticias relacionadas

Héctor Pons, acompanyat per representants dels diferents grups municipals i també de l’escultor Leonardo Lucarini, autor de l’escultura que celebra tres dècades i que s’ha convertit en tot un símbol de la ciutat. Una efemèride que motivarà la celebració de diversos actes, d’es d’una visita a l’escultura autèntica que és a l’Illa del Rei, a una exposició sobre la història de l’obra o la col·locació d’una placa per commemorar aquests 30 anys.

L’Ajuntament ha programat per al 10 de setembre (plaça Constitució, 20 hores) el lliurament de la Medalla d’Or de la Ciutat al Club Marítimo de Mahón. És un altre acte destacat del programa, en el qual figuren altes propostes com la projecció d’un documental sobre el centenari de les festes de Gràcia, l’emissió en línia del pregó de 1990 protagonitzat per Joan Manuel Serrat, o una mostra de dansa sobre una plataforma a la mar amb el ballarí Jesús Carmona. No faltaran tampoc la tradicional plantada de gegants, les celebracions religioses en honor a la Mare de Déu de Gràcia o la presentació de la revista especial d’«Es Diari». El    batle va incidir en què totes les activitats estaran controlades i reclamà la «col·laboració» de tothom «perquè dia 10 no ens haguem de penedir de res» i no es lamenti un increment en la incidència de la covid.

El programa

Dijous, 26 d'agost. Plantada dels gegants a l’Ajuntament (19.30 hores).

Dissabte, 28 d’agost. Joves a 3 veus, amb Chiara Oliver, Ara Martí i Dani Juanico (Autoritat Portuària, 21 h).

Dissabte, 4 de setembre. Ofrena floral a la Mare de Déu de Gràcia dels gegants de Llucmaçanes (Ermita de Gràcia, 19 h).

Diumenge, 5. Concert de Moments a Cor (plaça Conquesta, 21 h).

Dies 6 i 7. «Festes de Gràcia 1990, centenari 1890-1990», projecció als Cines Ocimax (19 i 20.30 hores).

Dimarts, 7. Completes a l’ermita de Gràcia (19 hores).

Dimecres, 8. Missa de Gràcia a Santa Maria (11 hores).

Concert de les bandes de Maó i Es Migjorn Gran (plaça Constitució, 20 hores).

Dijous, 9. Visita a la Sirena Mô original de l’Illa del Rei. Sortides del Moll de Llevant (a les 10, 12, 14, 16, 18 i 20 hores).

Natació sincronitzada amb Ona Carbonell (zona de la Sirena Mô, 19.30 hores).

Placa 30 aniversari de l’escultura al port (20.30).

Dansa a la mar amb Jesús Carmona (21 hores).

Divendres, 10. Entrega de la Medalla d’Or de Maó al Club Marítimo de Mahón (pl. Constitució, 20h).

Dissabte, 11 de setembre. Travessada del port nedant (10 hores).