El brou menorquí se serveix en dos plats, un amb el caldo i el segon amb la carn, patates i ciurons

TW
0

Els dimecres toca brou de Menorca. Set restaurants de l’Illa s’han sumat a la vuitena edició d’aquesta campanya que pretén promocionar aquest plat tradicional. Quatre dimecres de desembre (1, 15, 22 i 29) i tres de gener (12, 19 i 26) serà possible assaborir el brou. L’acció de promoció de la nostra gastronomia és un dels primers actes de Menorca Regió Gastronòmica Europea, una distinció que es mantindrà durant tot el 2022.

Els restaurants que hi participen són: Aquarium Port Ciutadella, Molí des Racó, Restaurant Jeny, Mesón Rías Baixas, 23 Can Avelino, Casino Sant Climent i Jaume II.

El brou es pot preparar de forma diferent, però essencialment compta com a ingredients amb carn de vedella xenc, gallina, patata, ciurons, tomàtiga, ceba, pastanaga, herbes de sopa, sobrassada i pasta. També es pot servir de diferents formes, tot i que la més habitual és un primer plat de brou i un segon plat amb els ingredients, com la carn, les patates i els cigrons. Aquesta és l’aportació de la gastronomia menorquina a un plat que es troba arreu d’Espanya, com l’escudella catalana, el cocido madrileny, el caldo gallec o l’olla aranesa.

L’Associació de Bars i Restaurants de PIME-Menorca, que organitza aquesta activitat, recomana que es reservi amb temps.

Per altra banda, es manté l’opció d’emportar-se a casa el menú de brou, que es va iniciar l’any passat per la pandèmia i que té una bona resposta.