La xef menorquina Cristina Llorens, en el concurs «European Young Chef Award», que es va celebrar a la ciutat portuguesa de Braga.

TW
1

El Consell insular va oferir ahir capvespre a Can Saura una recepció a la xef menorquina Cristina Llorens, de 26 anys, que els dies 23 i 24 de novembre va participar al concurs «European Young Chef Award», que es va celebrar a la ciutat portuguesa de Braga.

A la recepció hi van assistir la presidenta del Consell insular Susana Mora, la batlesa de Ciutadella Joana Gomila, el conseller d’Economia i Territori Josep Pastrana i la cuinera Sílvia Anglada que també és la mentora de la jove xef menorquina.

El concurs «European Young Chef Award» es va celebrar en el Mercat Municipal de Braga amb la participació dels finalistes de nou regions europees de gastronomia. El guanyador va ser Espen Laumenn, de Noruega, amb un plat que va merèixer la més alta puntuació dels participants per part d’un jurat internacional presidit pel xef amb estrella Michelin Antonio Lourerio.

Per la seva part, la ciutadellenca Cristina Llorens va participar en el concurs internacional amb una greixera de peus de porc, la mateixa recepta amb la qual poc abans de l’estiu va participar as Mercadal en el concurs per seleccionar el representant de Menorca Regió Gastronòmica Europea 2022.

A la primera jornada del concurs internacional, els participants van presentar els seus plats amb la recepta tradicional perquè els membres del jurat poguessin constatar les característiques de cada plat. Ensoldemà, cada participant va presentar el mateix plat però amb una recepta més innovadora. La menorquina va cuinar una terrina de peus de porc farcida amb formatge semicurat, acompanyada amb verdures de la temporada.

Cristina Llorens s’ha mostrat molt contenta amb la seva participació en aquest concurs internacional, que li ha permès constatar l’elevat nivell presentat per les diferents regions gastronòmiques europees, a més de la possibilitat de socialitzar amb altres cuiners i donar a conèixer la cuina menorquina. Llorens, que és la cuinera segona del restaurant Món, de Ciutadella, assegura que vol seguir aprenent el seu ofici, a més de subratllar la seva predilecció per la pastisseria.