Benedicció d'animals a Maó | Gemma Andreu

TW
0

La parròquia de Sant Antoni Abat, de Maó, va celebrar aquest dilluns, a les 11 hores, la solemne eucaristia amb motiu de la festivitat de Sant Antoni, patró de l’Illa, com a preludi de les beneïdes d’animals que es van celebrar posteriorment al carrer de ses Moreres, en el transcurs d’un dilluns matí autènticament primaveral.

La missa va ser concelebrada pels tres rectors de Maó, Joan Tutzó, Joan Miquel Sastre i Llorenç Sales, amb l’assistència de nombroses persones que van omplir el temple, sempre complint amb les mesures sanitàries per la pandèmia, com el fet de seure’s només dues persones en cada banc    i l’ús de la mascareta.

Noticias relacionadas

Durant l’homilia, el rector de Sant Antoni, Joan Tutzó, va referir-se    a la decisió del jove i ric Antoni de desprendre’s de tot allò material per convertir-se en Sant Antoni, amb la finalitat de cercar a Déu amb totes les seves forces de forma radical i ser motiu d’exemplaritat. «La decisió de servir a Déu l’hem de revisar cada dia, cada instant; com també és una lluita diària la convivència familiar, els amics i la feina», va subratllar. El rector també va assenyalar que el Senyor «no està en contra de les persones riques, sinó que condemna estar massa aferrat a la riquesa, qui atresora riquesa no gaudeix del món ni de Déu, només lluita per ser el més ric del cementeri».

A les 12.10 hores van repicar les campanes de l’església per anunciar la marxa de la comitiva formada pels gegants Alfons III i Abu Umar de la Colla de Geganters de Llucmaçanes, la Banda de Tambors i Cornetes de Maó, el sant portat damunt les espatlles per deu persones, els tres rectors i quaranta cavallers cap a ses Moreres, on esperaven nombroses persones perquè les seves mascotes fossin beneïdes per aconseguir la protecció del sant.

Els pobles de l’Illa s’afegeixen a la celebració de Sant Antoni

La resta de pobles del llevant de l’Illa també van celebrar ahir la festivitat de Sant Antoni amb les beneïdes d’animals. A Sant Lluís, la benedicció va tenir lloc al Cós, al costat de l’església en el tram més a prop del pla de Cas Rector, mentre que as Castell l’escenari va ser l’Esplanada, a Sant Climent a la plaça de l’Església, as Mercadal a la plaça de la Constitució, i a Fornells al pla de l’Església. La meteorologia va acompanyar a la celebració de l’acte en els diferents pobles i el matí assolellat va animar a la gent a sortir de ca seva per participar un any més en aquesta tradició de religiositat popular.