El seguici fúnebre, a l'Ajuntament d'Alaior | MANOLO BARRO

TW
0

A Alaior, el Darrer Dimarts va acabar amb el funeral d’en Bernat Figuerola. El peculiar personatge va deixar en herència totes les seves possessions, tal com manifestaren en lectura pública el notari Pepito Capsigrany i el seu ajudant en Perico Peus Pelats. Entre els beneficiats, la gent gran del poble, perquè puguin tenir un nou centre de dia, i tots els vesins, que reben 1.000 euros per comprar a les botigues d’Alaior.

Així ho deixà dit en Bernat Figuerola, qui demanà «més disciplina» a l’Ajuntament i el seu personal, «perquè encara esper la piscina i la sala multifuncional». O al centre de cultura LÔAC, que rebé «un quadre del ‘Messies’» perquè «tengui més categoria»; o una dotzena de fanals, lleixiu, sabons, pinzells i «pintura a tormellons», perquè siguin tridimensionals tots els passos de vianants del poble.

Per no tenir carrils bici com els de Maó, el mort va llegar «un curs de pintor sense sacrifici i una regla recta de lo millor».

Per altra banda, com que «m’han sobrat vint-i-cinc mil mascaretes i de tests un bon grapat, ho deix als joves i jovenetes i a tothom que estigui refredat, ja que si es fan les nostres festetes, que sempre hi hagi seguretat».

La lectura del testament es va fer a Sa Plaça, després del cercavila que va fer la comitiva fúnebre, amb l’acompanyament de la Banda de Cornetes i Tambors d’Alaior.