El consiliari de les confraries de Maó, Joan Tutzó, i els representants d‘aquestes, a l’acte d'aquest dijous | Gemma Andreu

TW
1

Les vuit confraries de Maó estan preparant els actes de la Setmana Santa, amb l’objectiu de poder-los dur a terme com es feia abans de la pandèmia de la covid-19. El pregó de Setmana Santa tindrà lloc el 6 d’abril, a les 20.30 hores, a l’església de Sant Josep i anirà a càrrec del sacerdot Bosco Faner, rector de la parròquia de Sant Esteve de Ciutadella.

Aquest dijous es va presentar el programa i el cartell a l’església de Sant Josep, amb l’assistència de Joan Tutzó, consiliari de la junta rectora de les confraries de Maó; Matías Marino i Carlos Sintes, germà major i membre, respectivament, de La Sang; Santi Gomila, germà major del Viacrucis; Mario Vidal, germà major de Sant Pere; Aurora Olivar, tresorera de La Pietat; José Gomila, germà major honorífic de La Soledat; i Rafel Blanco, secretari de La Sentència. No van poder assistir representants de les altres dues confraries, els Centurions i el Sant Sepulcre.

La confraria de La Sang ha estat la responsable de l’elaboració del cartell de Setmana Santa que, en paraules de Matías Marino, representa el moment dels confrares de sortir del temple a la processó, una imatge que agafa més força després de dos anys de no celebrar-se a causa de la pandèmia.

Noticias relacionadas

Una de les novetats d’aquesta Setmana Santa a Maó és la incorporació de la nova confraria de La Sentència, que el Dilluns Sant farà una processó en solitari. Una incorporació que Joan Tutzó va celebrar com una suma de noves persones al conjunt de confraries de la ciutat.

Tutzó va constatar la voluntat de tornar a la normalitat en les processons, però per evitar aglomeracions s’ha suprimit la concentració de les confraries en la plaça de la Constitució en finalitzar la processó del Sant Enterrament.

Aniversari

La confraria de La Sang celebra enguany el 250è aniversari de la seva fundació, que es commemorarà amb una sèrie d’activitats, com és l’edició d’un llibre sobre la seva història a càrrec de l’investigador Francesc Carreras, que serà presentat el 18 de març.

També està programada la celebració d’una processó extraordinària el 20 de març que sortirà de l’església de Sant Josep. A més, els cupons de l’ONCE del 16 d’abril, Dissabte Sant, aniran il·lustrats amb un motiu d’aquest aniversari. I finalment, la confraria ha organitzat un concert benèfic que tindrà lloc dia 12 de juny al Teatre Principal.