Els alumnes visitants van seguir amb interès les explicacions que donaven els que han participat en l’elaboració dels projectes i tallers amb la supervisió del professorat | Josep Bagur Gomila

TW
0

Als voltants de set-cents alumnes, del total de 2.100 que ho tenen previst fer, van visitar durant el matí d’aquest dilluns la Fira de la Ciència i de la Tècnica que, organitzada per la Fundació Rubió i amb el lema «Despertant vocacions», va inaugurar el passat dissabte la seva tercera edició a l’Espai Menorca al Polígon de Maó.

Els alumnes de primer i segon d’ESO van recórrer cada un dels dotze estands de centres docents, escoltant amb interès els respectius projectes que van ser explicats pels alumnes de tercer i quart d’ESO i primer de Batxillerat que hi havien participat. També van visitar l’estand de l’Estació d’Investigació Jaume Ferrer de la Mola, on van rebre informació de la seva activitat. Altres estands presents són IME-Obsam i CEP Ibsteam.

Centre de professorat

El CEP Ibsteam és un centre tecnològic per al professorat,  de la Conselleria d’Educació i Formació Professional del Govern balear. La missió principal és ajudar als centres i acompanyar-los en la transformació digital, no només quant a recursos sinó també de formació del professorat en competència digital. El responsable de l’estand, Luis Miguel García, assegura que «ara estem immersos en tres projectes que formen part dels fons Next Generation, i orientats en el nostre cas a la capacitació digital del personal docent i la transformació digital dels centres».

La seva presència a la Fira és de suport al professorat i informació dels projectes des de la Conselleria per als centres docents. «Forma part del nostre programa formatiu de robòtica per a docents, tenim dissenyats diferents programes de robòtica i en ells, a part de formar en l’orientació en aquests tipus de recursos per als professors, dotam als centres d’aquests recursos perquè puguin introduir a l’aula», assenyala García.

La formació també du una part molt important de transferència a l’aula que supervisen, ajuden a comprovar com els companys docents poden utilitzar aquests recursos a l’aula, com poden dissenyar projectes i incorporar-los. Noltros els ajudam a dissenyar-los i a posar-los en pràctica. A partir d’aquí, juntament amb la formació tots els recursos que mostrem queden per als centres perquè els puguin emprar, queden diferents exemplars dels robots que presentam perquè els emprin els seus estudiants», subratlla.