Van protagonitzar el concert dones artistes del món de la música i la dansa | Gemma Andreu

TW
0

Música marinera menorquina o música clàssica i dansa inspirades amb la mar. Aquest va ser el denominador comú de la vetllada artística que va tenir lloc la nit d'aquest dissabte al Teatre Principal de Maó, en la clausura del Congrés Mèdic Sine Dolore.

Després de dos anys de pandèmia, el congrés Sine Dolore s’ha tornat a celebrar aquests dies a Menorca. Esdeveniment que va comptar amb una clausura de luxe, amb la mar com a leitmotiv. Sota la direcció artística de la cantant Maria Camps i amb Jordi Odrí com a presentador, la gala va tenir diversitat d’intervencions. Per a l’ocasió es va comptar amb les actuacions de Joana Pons i ses Guitarres, Cristina Blanco i les seves alumnes de dansa, la violoncel·lista Núria Pons i la pianista Ulyana Popovich, a més de la mateixa soprano alaiorenca.

Col·laboraren també els artistes Francesc Florit Nin i Zulema Bagur, que cediren l’ús d’imatges de creacions seves, i es comptà igualment amb una creació audiovisual de Lluís López.

Amb aquests actors, el concert s’ambientava en la cita de Carme Riera en què deixa «la mar com a penyora». Una aclucada d’ulls a l’essència illenca i a la inspiració que sorgeix de la mar, de la mà, a més, de dones artistes, en femení, com la mar mateixa.