Festa de Sant Joan a Ciutadella de l'any 1982. | Youtube: Antoni Salvador

TW
0

«Sant Joan a Ciutadella 1982» és el títol de la pel·lícula que comparteix a Youtube el realitzador ciutadellenc Antoni Salvador. És la versió digitalitzada de la cinta que ell mateix va enregistrar i editar, i que resumeix l’essència de les festes, amb imatges dels diferents actes que se succeeixen entre el Dia des Be i el 23 i 24 de juny. Un document gràfic que permet fer un viatge 40 anys enrere i comprovar com era llavors la celebració, i també com ha evolucionat.

El vídeo es presenta amb les imatges editades, sense cap mena d’explicació. Només una cançó de Maria Àngels Gornès i el mateix so ambient, configuren la banda sonora de la cinta.

Noticias relacionadas

Admet Salvador que, a ell, «Sant Joan no li suposa una motivació» a l’hora de fer gravacions. «No tenc gaires imatges, només algunes soltes». No debades, el 1982 va fer una excepció i va seguir tots els actes protocol·laris, i també moments anteriors i posteriors, amb els protagonistes preparant-se per participar en la festa. És així que la pel·lícula ofereix una visió global de com es vivia la celebració en la dècada dels 80.

Col·laboradors

Les imatges són les proporcionades per una videocàmera domèstica de l’època en format VHS. Gravava Salvador, i en alguns moments també ho va fer Xec Coll, oferint tomes des d’un altre angle. També col·laboraren Bernat Moll i Ferran Torres.

L’audiovisual, que acumula prop de 3.800 visualitzacions, s’afegeix a la galeria de produccions d’Antoni Salvador, entre les quals hi ha, per exemple, la visita des be durant la representació de «Foc i Fum», el 2019.