Rakel Borrega ha recorregut l’Illa per conèixer els pobles, les platges i el camp. A la foto,    amb el seu fill observant una vaca de raça menorquina.

TW
2

L’Ekipo SinGlu, format per la influencer Rakel Borrega, Markel i Amets, ha estat durant un poc més de dues setmanes a l’Illa per conèixer i reflectir la realitat menorquina en el llibre «Las aventuras del Ekipo SinGlu» sobre els celíacs i la gastronomia sense gluten.   

Rakel Borrega és una enginyera, celíaca, que promou el menjar sense gluten, havent donat aquests dies una xerrada sobre alimentació saludable als alumnes de Sa Graduada, a Maó, i d’FP d’Hoteleria i Turisme de l’IES M. Àngels Cardona, de Ciutadella. A més, el dissabte passat durant l’assemblea dels socis de Celíacs de Menorca va impartir un taller als joves i una xerrada als adults sobre aprendre a viatjar sense gluten.

El llibre tindrà continguts específics de l’Illa, amb fotografies pròpies i dibuixos de Mikel Urmeneta. «Tenc l’esborrany    fet    i ara l’estem editant un poc, donant-li un format atractiu. En el llibre no és xerra només de què és ser celíac a Menorca, la gastronomia menorquina sense gluten, sinó també contarà la cultura, les tradicions, la flora i la fauna, el Camí de Cavalls, com es fan les avarques, la joieria, tot allò que jo sent que presenta l’Illa», assegura Rakel Borrega.

Tot i que és la tercera vegada que visita l’Illa -la primera fa deu anys i la segona va ser l’any passat- en aquesta ocasió ha aprofundit en el coneixement de l’Illa. «La gent conta que Menorca és una illa petita, de cales i platges d’aigües turqueses, però m’he adonat que no només és açò, és molt més, animals i plantes endèmiques, artesania, etc.», assenyala.

Educatiu

Borega ha pensat que a l’esborrany del llibre hi havia d’incloure una sèrie de minidocumentals per afegir-hi un valor pedagògic, «a part que els fillets llegeixin les aventures, també vull que tenguin un enllaç amb la realitat, que vegin a un arader en acció, una joiera fent la seva feina, incloure petits vídeos que els donin un contingut educatiu», afirma.

Per recórrer l’Illa han llogat una autocaravana i han tornat a sentir la felicitat que representa viure sobre rodes. «És la tercera vegada que venim i cada vegada descobresc un rincó diferent, amb la gent superamable, disposta a xerrar amb nosaltres. També m’he adonat que Menorca és superrica de coses pròpies, no imitau res, teniu coses úniques, que només les teniu vosaltres i que damunt ho feis bé, el formatge, l’artesania, un munt de plats, la gastronomia, la pastisseria, en una illa tan petitona, només són 50 km de cap a cap. Vull donar a conèixer la vostra autenticitat».