Més info a www.gobmenorca.com | Youtube: GOB Menorca

TW
3

Dalt el Toro ha estat una vegada més l’escenari de l’alliberament d’exemplars de cries de mussol rescatades amb èxit. En aquesta ocasió ha estat quinze exemplars d’aquest rapinyaire nocturn, en un acte per celebrar en el cim de l’Illa la feina feta al llarg de la temporada de cria de polls orfes en el Centre de Recuperació de Fauna Silvestre gestionat pel GOB amb un conveni amb el Consorci de Recuperació de la Fauna de les Illes Balears (Cofib).

Un total de 250 polls de diferents cries han ingressat en les dependències del Centre de Recuperació de Fauna Silvestre, ubicat a la Pedrera de l’Alzina, dins les Pedreres de s’Hostal de Lithica, que gràcies al voluntariat han pogut ser ateses correctament, segons informa el GOB.


El mussol és un dels rapinyaires nocturns més petits d’Europa i a l’Illa viu a marines, zones agràries i també als pobles. Aquest ocell augmenta la seva població a la primavera i l’estiu amb exemplars provinents d’Àfrica. Cria a zones boscoses poc denses, parcs urbans i forats d’edifics antics, a més de cavitats als troncs i nius abandonats d’altres ocells.

El Centre de Recuperació de Fauna Silvestre es pot visitar de dilluns a dissabte, de les 18 hores fins a la posta de sol. Cada dimarts es fa un programa d’activitats en família, amb activitats d’educació ambintal per conèxier les espècies que hi ha al centre, com xòrics, òlibes, milans i eriçons, entre altres.