La col·laboració dels vesins ha permès posar una enramada original

TW
0

Les Amigues des Patchwork des Migjorn Gran han estat les encarregades enguany de preparar l’enramada que els carrers del poble han lluït durant les passades festes patronals de Sant Cristòfol de ses Corregudes. Malauradament, durant la celebració de les festes l’enramada va ser objecte de diversos actes de vandalisme, amb la destrossa de diferents trams decoratius, que gràcies a la decidida actuació de les seves creadores des del passat divendres tornen a lluir com a nou.

Seguint la campanya de 2021, en què van decorar amb 352 flors diversos carres al voltant de sa Plaça, les Amigues del Patchwork des Migjorn Gran han estat enguany les responsables de dur a terme l’enramada del poble amb la confecció i col·locació de 4.462 peces de roba, que van substituir les banderoles de plàstic que tradicionalment han adornat la via pública durant les festes majors. La col·locació dels ornaments va comptar amb la col·laboració de la brigada municipal d’obres.

Un quilòmetre

La iniciativa va representar l’elaboració de quasi un quilòmetre de llargària de banderes, palmeres, flors, lletres i cors, repartit en diferents espais públis del poble. Aquestes peces es van confeccionar amb roba donada pels vesins del poble, el que va permetre la reducció de la despesa en les banderoles de plàstic de colors, que únicament van ser posades als carrers més cèntrics del nucli urbà.

Noticias relacionadas

Així, bona part del carrer Major, sa Plaça, el pla de l’Església i els carrers enrajolats van estat ornamentats amb 3.472 banderes; per al carrer Sant Cristòfol es van confeccionar 410 palmeres com a element heràldic de l’escut del poble; a l’escalinata de l’antic Ajuntament s’hi van penjar 64 cors intercalats amb banderes; i al carrer Francesc d’Albranca i una part del carrer Major es van posar paraules pròpies del lèxic migjorner, entre altres «manyuclot», «rataplam» i «llosquina», amb la voluntat de donar difusió al segon recull de paraules menorquines «Espigolant» de Francesc Riudavets i Patrícia Romero.

Destrossa i reparació

Durant les passades festes de Sant Cristòfol de ses Corregudes determinats trams de l’enramada van ser arrabassats i fins i tot destrossats, amb la desaparició de tres tires de nou metres cadascuna. Aquesta actuació incívica va tenir lloc sobretot en la matinada del dilluns de la festa als carrers Sant Cristòfol i Francesc d’Albranca.

Les Amigues del Patchwork des Migjorn Gran no es van ressignar i el passat divendres van posar fil a l’agulla i van tornar a cosir diferentes peces -deu banderes, set lletres i quatre palmeres- restablint així uns elements decoratius que han motivat els elogis de vesins i visitants.