Un total de 32 establiments participen a l'edició de la Fira d'Estocs de 2023 al recinte firal de Maó | Gemma Andreu

TW
0

Encara no havien passat dues hores de l’obertura de la 18a Fira d’Estocs de Menorca, quan cap a les dotze del migdia d’aquest divendres el Recinte Firal de Maó, on s’ubica aquest esdeveniment comercial, era un continuat tràfec de persones que recorrien els diferents estands comercials de la planta soterrani de l’edifici, la majoria d’elles amb bosses plenes dels productes que havien comprat

La Fira d’Estocs està organitzada per l’Associació de Comerciants de Menorca (Ascome), amb la col·laboració de la Vicepresidència i Conselleria de Sectors Productius del Govern balear, l’Institut d’Innovació Empresarial de Balears (IDI), el Consell insular, l’Ajuntament de Maó i PIME-Menorca.

La divuitena edició de la fira d’estoc de Menorca compta amb la participació de trenta-dos establiments comercials de l’Illa, el que representa un increment superior al 40 per cent respecte de la convocatòria de l’any passat, amb major presència de comerços ubicats a Ciutadella, sobretot, i Maó, però també amb presència d’altres procedents d’Alaior, Sant Lluís, Ferreries i es Mercadal.

gg030323004 (15).jpg
Productes amb grans descomptes a la Fira d'Estocs | Gemma Andreu

Els milers de persones que des d’aquest divendres i fins el diumenge passaran pel pavelló B inferior del Recinte Firal de Maó podran elegir entre un variat ventall de producte que presenten uns preus realment atractius per a les butxaques dels consumidors dels sectors de la moda (home, dona, infants i nadons), calçat, complements, llenceria, tèxtil, llar, merceria, jogueteria, llibres, papereria, regals, il·luminació, informàtica i operadors de telecomunicacions, entre altres.

L'horari és de divendres a dissabte, de 10 a 20 hores, i el diumenge de 10 a 19.

Optimisme

L’optimisme era la tònica dels comerciants consultats davant la convocatòria d’aquesta nova edició de la Fira d’Estocs i les primeres hores d’afluència de visitants. Na Feli, de Confecciones Caymaris, comerç de Ciutadella que a l’hivern està tancat, obre de maig a novembre, presenta roba d’estiu i venen des de la segona edició, «ens va molt bé, la gent compra», afirma. Na Marga, de Sabateria es Molí, de Sant Lluís, apunta que la campanya d’hivern ha anat més fluixeta, «a jo em surt a compte venir i em llev l’estoc donat que a la botiga ja no ho pots tenir, enguany la fira ha començat un poc fort, estem contents», assegura. En Nando, de Cas Matalasser, de Maó, és un dels veterans de la fira i es mostra content amb la primera jornada, «hi ha ambient, ha vingut gent i esper que sigui fins diumenge», assenyala. Na Mari Montse, de Can Dineru, d’Alaior, també fa devuit anys que assisteix a la fira, «enguany ha començat molt bé, la gent que vol comprar ve divendres i dissabte i el diumenge és més de passeig», subratlla.