La camiseta del 2023. L’autor del disseny explica que «pretén mostrar que el contingut rellevant és en allò que la rutina transforma en accessori, i, fins i tot, anecdòtic. Espais senzills, entorns comuns, el pur interés per un marc»

TW
1

Medina Oscar és l’autor de la idea i el disseny de la camiseta de ses festes que es distribuirà enguany, a partir del dilluns 12 de juny, gràcies a l’acord entre Estrella Damm i «Es Diari».

El lema escollit per a la camiseta 2023 és ‘Des des primer toc fins as darrer glop’, que es refereix al primer toc des fabioler amb el que comença la festa que protagonitzen els cavalls, caixers i cavallers a Menorca. I el darrer glop d’aquesta celebració lúdica, amb expressió i identitat pròpia a cada població de l’Illa.

Amb estudi-taller a Barcelona, on treballa, Medina Oscar es defineix a sí mateix com a «expressionista visual». Combina grafismes, il.lustracions i pintures per a generar atmosferes amb contingut sensible i emotiu. Ha executat projectes personals i per encàrrec del FC Barcelona, Forbes, La Caixa, BMW i Editorial Planeta, entre d’altres.

Medina Oscar, que es defineix com a ‘expressionista visual’, pensa nous dissenys, il.lustraciones i creacions plàstiques al seu taller-estudi de Barcelona

Noticias relacionadas

Pel que fa a la seva vinculació amb Menorca, explica que «tot allò que vaig materialitzant és a partir de sensacions i emocions percebudes». I afirma que «la meva obra és com un catalitzador o embut de tot allò que forma part del meu dia a dia i que alimenta la meva ànima. Records, imatges, sons i olors que creen un univers sensorial. Menorca és el model imaginari d’illa que s’ha construit en el meu record des de la primera vegada que la vaig visitar; un lloc a on escapar on sembla que el temps s’ha aturat quan arribes a aquesta terra. Tot allò que pint sempre trobarà a faltar alguna cosa, però amb un vernís de dolçor i íntima i ferma gratitud».

Contingut rellevant

Medina Oscar descriu la il·lustració per a la la camiseta Damm d’enguany: «Pretén mostrar que el contingut rellevant és en allò que la rutina transforma en accessori i, fins i tot, anecdòtic».

 «Espais senzills, entorns comuns, el pur interès per un marc. Una escena idíl·lica i potser nostàlgica per fer-te partícep d’un lloc de festa: a una banda de la taula els de sempre, i a l’altra, les cares noves d’aquesta trobada», exposa el dissenyador.

25 xapes

Les camisetes es podran recollir a partir del dilluns 12 de juny a les oficines d’«Es Diari» a Maó i Ciutadella. Caldrà entregar 25 xapes d’Estrella Damm.

El apunte

Les frases: ‘Duim sa festa dins’, ‘La festa tornarà' i 'Salut i jaleo’

Estrella Damm incorpora, cada any, una nova frase a la camiseta de festes de Menorca. El 2020, amb Sant Joan suspès per la pandèmia, va ser ‘Duim sa festa dins’. El 2021, també amb la festa suspesa per la covid, va consistir en ‘Seguirem donant canya’. El 2022, quan es va poder tornar a celebrar Sant Joan, el lema va ser clar: ‘Salut i jaleo’, mentre que enguany s’ha escollit ‘Des des primer toc fins as darrer glop’.

D’acord amb Estrella Damm, s’imprimeixen dos dissenys de la camiseta, un destinat a les festes de Sant Joan de Ciutadella; mentre que l’altre model és per a les festes de les altres poblacions de Menorca.