Sa capellana, Josep Manguan, s'ha acomiadat dels caixers i cavallers mentre sonava el darrer toc | Martí Pons Juaneda

TW
6

Les festes de Sant Joan s'han acabat de la mateixa manera que van començar, amb el so del tambor i fabiol, però aquesta vegada amb un ritme més lent, més pausat, fins a emmudir.

A les 6.30 del matí, amb el sol que ben clarejava, la qualcada s'ha acomiadat de les festes de Sant Joan 2023. Als voltants de la parròquia de Sant Antoni Maria Claret, estava ple de gent, la majoria joves, que volgut viure fins el darrer moment aquest Sant Joan.

Els voltants de la parròquia, ple de gent, la majoria joves | Martí Pons Juaneda

Allà, sa capellana de la darrera tanda, Josep Manguan, s'ha acomiadat dels caixers i cavallers que han participat. Mentre, el fabioler, Sebastià Salort, anava tocant el tambor i fabiol a ritme alentit. Les emocions eren ben vives. El caixer capellà d'aquest bienni, Antoni Fullana, també hi era, i ha volgut acomiadar-se de la comitiva.

Noticias relacionadas

D'aquesta manera, s'han acabat les festes de Sant Joan, que en les darreres hores havien arrossegat un retard considerable. Els caixers i cavallers van abandonar Es Pla quan eren pràcticament la 1 de la matinada. A més, cal tenir en compte que la tanda d'aquest dia de Sant Joan capvespre, era la més nombrosa de les tres d'enguany, amb la participació de 137 caixers i cavallers.

El caixer fadrí, José Benejam, i el fabioler, Sebastià Salort, s'abracen en haver acabat | Martí Pons Juaneda

En tornar des Pla, la comitiva ha continuat a Ses Voltes on s'han fet les corregudes de sa Plaça, i després ha seguit amb els caragols de Santa Clara. Els caixers i cavallers s'han acomiadat del caixer senyor, Borja Saura, i després d'abandonar els cavalls, s'ha fet la beguda a la casa Vivó Truyols. En haver acabat, i ja sense el noble caixer, s'han dirigit cap a la parròquia de Sant Antoni Maria Claret per fer el darrer toc.

El Sant Joan d'enguany ha estat el de la darrera de la junta de caixers d'aquest bienni, que degut a la pandèmia, més bé ha estat un quatrienni.

Ciutadella ha escrit una nova pàgina de la seva història, la que s'escriu de festa en festa. La d'enguany, tot i la massificació, de dalt de tot.