Joan Palliser, acompanyat dels regidors, ha donat la benvinguda a les festes | Katerina Pu

TW
1

Es Mercadal i Fornells ja ho tenen tot preparat per a les seves respectives festes. El batlle Joan Palliser, acompanyat dels regidors dels dos partits, va presentar el programa de les festes de Sant Martí i Sant Antoni agraint a totes les entitats del municipi així com a la Banda de Música, el Club Hípic, el club del CE Mercadal… la seva ajuda i predisposició per exercir les activitats previstes amb motiu de la celebració.

Així mateix, també va donar les gràcies al personal municipal com la brigada, la Policia i Creu Roja per l’esforç i l’augment d’hores que han d’assumir aquestes dues setmanes més intenses, a més, d’evidentment, felicitar els veritables protagonistes de les festes, els caixers.

Consulti aquí el programa de les festes de Sant Martí

Els programes

A continuació, la regidora de festes, Nerea Nevado, va explicar totes les activitats i passatemps que ompliran de goig i alegria al poble. Des del dissabte passat 1 de juliol, glosats, espectacles i tallers són alguns dels principals atractius que ofereix el municipi, que finalment acabarà el dilluns 17 amb un gran espectacle de focs artificials a la zona pública de ses Alzines a les 23.00h.

Noticias relacionadas

D’altra banda, Carlos Rotger, regidor del PP, va presentar el programa de Sant Antoni de Fornells, començant aquest dissabte 8 de juliol i estenent-se fins el dilluns 24. Sopars de veïns, actuacions, partits de futbol i altres divertiments faran xalar els habitants del petit poble de pescadors.

Jordi Moya, metge cirurgià i fundador de l’associació contra el dolor Sine Dolore, serà l’encarregat de fer el pregó de Sant Antoni el divendres 21 i atorgar així un començament de festes immillorable amb un posterior concert de la Banda de Música des Mercadal.

Jesús Gomila, del Partit Socialista, també present, va voler agrair a l’anterior equip de govern el treball fet, gairebé íntegrament, per a aquestes festes de Sant Martí i Sant Antoni 2023, paraules a les quals tant Palliser com Tóbal Pons, s’hi van sumar.

Caixers i caixeres

En total, 63 caixers participaran entre els dos dies as Mercadal, repartint-se 54 el dissabte i el mateix número per al diumenge. L’afluència masculina destaca sobre la femenina, essent 46 homes i 17 dones els protagonistes de les qualcades. Per part de Fornells, els números són similars, encara que lleugerament inferiors respecte als de Sant Martí.

Finalment, cal destacar la nova Junta de Caixers que presidirà aquest Sant Antoni, amb Òscar Pons que serà el caixer pagès, Biel Llull com a caixer casat, Toni Triay com a caixer fadrí, Carlos Rotger serà el caixer batle i Llorenç Sales ostentarà el càrrec de capellana.

Poca disponibilitat d’efectius policials per al diumenge de Sant Antoni

El diumenge de les Festes de Sant Antoni coincideix amb la celebració de les eleccions generals, motiu pel qual els membres de seguretat es poden veure perjudicats. «Quan hi ha festes, policies d’altres municipis venen a ajudar per vetllar la protecció de tots. Però amb les eleccions no hi ha tanta disponibilitat policial de reforç. Tenim la col·laboració de la Guàrdia Civil, però tampoc tenen suficient personal, i per això estem fent gestions i reunions per trobar una solució», declara Joan Palliser.