El batle Lluís Camps amb diferents regidors de la corporació municipal | Ajuntament des Castell

TW
5

La qualcada de les festes de Sant Jaume, des Castell, estarà formada els dies 24 i 25 de juliol per un total de 64 i 67 cavalls, respectivament, segons va informar aquest dijous el batle Lluís Camps en el transcurs de l’acte de presentació del programa oficial de les festes, que compten amb un pressupost de 120.000 euros.

Durant l’acte, Camps va estar acompanyat per diferents regidors de la corporació municipal i el pregoner Fernando Luis Marimón Morán, jutge de pau del poble des de fa vuit anys, que el dissabte dia 22 llegirà el pregó, després de la ballada dels gegants en Jaume i na Roser, i l’acte de nomenament de Casteller i Entitat de l’Any.

La Junta de Caixers de Sant Jaume està formada pel caixer batle Pere Payeras, el caixer capellà Joan Francesc Camps Serra, el caixer fadrí Aaron Sánchez Lorenzo, la caixera casada Marta Riudavets, el caixer pagès Pedro Marquès, els caixers vocals José Benejam i Javier Mereciano, i la fabiolera Elena Sastre (dia 24) i el fabioler Vladislav Pau Febrer (dia 25). A més dels dos jaleos, el programa també inclou la celebració el dia 25 de les corregudes de cavalls al carrer des Port, en què es demana que els assistents respectin els avisos per megafonia i les indicacions de la Policia Local i els membres de Protecció Civil.

Noticias relacionadas

El batle va assenyalar que el programa de les festes contempla la realització d’una vintena d’actuacions musicals, algunes de les quals ja s’han duit a terme, demanant disculpes en aquest sentit per haver-se repartit el programa entre els vesins amb un petit retard, motivat pel relleu de la corporació municipal amb motiu de les passades eleccions.

També va anunciar un dispositiu especial de neteja amb motiu de la celebració de les festes patronals, tant els dos dies de la celebració dels jaleos com en la matinada del 24 al 25 amb una acció més potent per netejar el poble i a partir del dia 26 amb la retirada de l’arena i el baldeig dels carrers.

Col·laboració

Camps va agrair la col·laboració dels vesins en l’organització de diferents activitats festives i en l’ornamentació dels carrers, incidint en el fet que l’Ajuntament està a la disposició de la gent per si es considera necessari haver de tancar algun tram de carrer.

Els focs artificials dels dies 25 i 26, condicionats per la meteorologia

El batle Lluís Camps va subratllar que el llançament dels focs artificials des de l’illa Pinto prevists per a la mitjanit dels dies 25 i 26 està condicionat a la situació meteorològica del moment. Per aquest motiu, Camps va precisar que els focs artificials s’hauran de suspendre en el cas que les autoritats determinin el nivell 4 per les altes temperatures. Per altra banda, va recordar que des de fa uns anys hi ha establertes unes restriccions en l’emmagatzematge dels focs artificials, per la qual cosa per enguany es disposarà una quantitat similar a la de les festes de l’any passat, concretament 9,8 quilos de pólvora, segons va concretar Camps.