Carlos Rotger serà el caixer batle de les festes de Sant Antoni.

TW
2

Fornells estrena nova Junta de Caixers per aquest Sant Antoni 2023 i amb el canvi de formació política per l’alcaldia des Mercadal i Fornells, també ha canviat el batle. Aquest any, Carlos Rotger serà l’encarregat de representar l’ajuntament dins la seqüència de caixers.

El jove de 25 anys és natural de Fornells, motiu pel qual li fa més ganes. Actualment és el tercer tinent de batle i regidor d’Hisenda, Economia, Comunicació, Habitatge i Transparència de l’Ajuntament des Mercadal i Fornells, i aquesta serà la primera vegada que surt a unes festes amb el cavall.

Els nervis estan presents en el seu cos, però les seves ganes poden amb tot. «És un honor ser el caixer batle de Fornells i poder representar tots els habitants. Estic qualcant cada dia, fent classes intensives, i la veritat és que fa una mica de respecte, però també molta il·lusió», afirma.

Noticias relacionadas

El polític confessa que sent novell a la qualcada, la por existeix una mica, però cada cop es sent millor damunt el cavall. «Són dies molt intensos, amb molta preparació. Ara ja tinc molta més seguretat amb el cavall i aconsegueixo fer grans bots. Estic segur que seran uns dies molt especials», explica.

Però sobretot, Rotger prega per la serenitat i el seny en totes les festes per tenir un ambient correcte i idíl·lic. «Esper que vagin molt bé les festes, que no hi hagi cap accident a destacar i que tot transcorri amb alegria i seguretat. També esper que Fornells s’ompli de gent, que s’ho passin bé i que els comerços puguin aprofitar-ho», comenta el caixer batle.

Diumenge d’eleccions

El diumenge de Sant Antoni coincideix amb les eleccions generals tan comentades, i el propi regidor tem que amb motiu de les festes hi hagi gent que no voti. «Ens agradaria que això no influís, però crec que hi haurà gent que estarà més centrada en les festes o se n’oblidaran», diu.

No obstant això, anima tant a fornellers com a visitants que no deixin d’exercir el seu dret a vot. «Molts de fornellers, quan acabi el jaleo, i m’incloc jo, anirem a votar. I també m’agradaria que tots els que vinguin, abans o després, anassin a votar, tot i que conec molta gent que està votant per correu», finalitza Rotger, preparat per afrontar el gran repte.

La resta de la Junta

  • Isaac Triay, fabioler. Natural de Fornells, el jove de 26 anys va començar a ser fabioler quan tenia només 14. Ara, acumula 12 festes continuades sent el fabioler de les festes de Sant Antoni. Segons diu ell mateix, quan li demanen si està nerviós després de tants anys, ell sempre respon que sí.
  • Tomeu Moll, caixer pagès. Natural des Mercadal, és missatge de la finca de Ses Fontanilles.
    Als seus 30 anys no ha participat mai a una qualcada, sent novell com el caixer batle, en Carlos Rotger. Tot i això, sempre ha tingut cavalls a casa seva i està amb moltes ganes i dispost a passar-ho molt bé.
  • Toni Triay, caixer fadrí. Nascut a Fornells, Triay té 25 anys i surt a la qualcada de les festes des dels 18. Des de ben petit va començar a treballar de frigorista, encara que un any ho va deixar per provar la professió de missatge al camp. No obstant això, actualment torna a ser frigorista.
  • Biel Llull, caixer casat. Nascut també a Fornells, Biel Llull és taxista, encara que en el passat també va ser fontaner. Va sortir per primera vegada el 1985, amb un cavall nomenat ‘Huracán’. Va estar uns 20 anys, fins al 2005, sortint festa darrere festa, fins que ho va deixar. Tot i això, el 2015 es va tornar a posar les botes i sortí un altre cop. Però l’any més especial va ser el 2017, quan Llull va sortir a la qualcada acompanyat per primera vegada del seu fill, Joan. Ara, ho farà per primera vegada com a caixer casat.
  • Llorenç Sales, capellana. Nascut as Migjorn el 23 de setembre de 1984, és actualment rector de les parròquies de la Mare de Déu del Carme i de Sant Francesc a Maó, a més de rector del Seminari diocesà. Aquest any, serà la primera vegada que participa a les festes de Sant Antoni.