L’alegria i la bulla tornarà a apoderar-se d’una plaça que es preveu abarrotada de veïns i visitants. | Arxiu

TW
0

La Junta de Caixers es renova pràcticament del tot per afrontar un nou bienni liderat pel caixer batle Miquel Sales. L’únic càrrec que repeteix nom és el de la capellana: mossèn Llorenç Sales. Amb 38 anys, el caixer capellà participa per setena vegada a les festes de Sant Cristòfol qualcant Pichi, un cavall de 20 anys.

Nous ‘fitxatges’

La resta de membres són tot cares noves. En primer lloc, tenim el nou caixer batle, el ja esmentat Miquel Sales. Aquesta serà la primera vegada que esdevindrà membre de la Junta, ocupant el càrrec de més responsabilitat.

Pel que fa al nou fabioler, es tracta d’Isaac Triay, un jove de 25 anys amb gran experiència a les festes de Sant Antoni de Fornells. Tanmateix, as Migjorn tan sols ha sortit una vegada.

Noticias relacionadas

Després, el caixer casat és Pau Martí, de 36 anys, una de les persones més properes a Miquel Sales dins la Junta. Tenint en compte que el caixer casat és l’intermediari entre el caixer batle i la resta de caixers, es tracta d’una relació basada en una gran confiança. Cal dir que Pau Martí compta amb un gran bagatge sobre les seves espatlles, havent participat un total de quinze vegades.

A més, ja sap el que és sortir en qualitat de caixer casat. I és que també va ocupar el mateix càrrec el 2017, just coincidint amb l’any en què el mateix Miquel Sales va dur la bandera.

En darrer lloc, el jove Bartomeu Bagur serà el caixer fadrí amb tan sols 23 anys. Amb sis participacions en el passat, tanca una Junta de Caixers que destaca per la seva joventut, encara que també per la seva experiència. Sales reconeix que ha volgut rodejar-se d’un «cercle d’amistats» que fa «molts anys» que surten.

Miquel Sales, caixer batle: «Estic molt il·lusionat i amb respecte perquè és un càrrec important»

Encara que no forma part de la corporació municipal, Miquel Sales serà el caixer batle de la Junta de Sant Cristòfol amb només 25 anys.

«La batlessa Antònia Camps té una bona relació d’amistat amb mon pare i, ara, doncs també amb jo», comença explicant. «Ja havíem xerrat que si tot anava bé i tornava guanyar les eleccions, doncs que ella ja havia pensat en jo per al càrrec», assenyala Sales.

Migjorner d’arrel i amb un bagatge de dotze anys a la qualcada, Sales ha crescut veient el seu pare com un cavaller més.

El caixer batle rememora el Sant Miquel de 2005, any que coincidia amb Sant Miquel, el qual es celebra cada cinc anys as Migjorn: «Teníem pensat sortir els dos, un dia per hom, però diumenge va ploure i només va sortir mon pare el dissabte», recorda. Enguany, podrà llevar-se aquesta espina.