TW
16

La forta tormenta que ha caigut sobre Sant Lluís poc abans de les 13 hores han acabat les festes de Sant Lluís de cop, quan s'estava celebrant el jaleo, que ja s'ha escurçat per mor de les previsions meteorològiques.

La jornada ha començat mirant el cel, però la festa ha seguit segons el programa previst. A les 8 la Colla de Gegants de Sant Lluís ha despertat els veïns amb el passacarrers, acompanyats per Sa Xaranga de Maó i el grup de xeremiers de Pollença. La qualcada també ha sortit, encapçalada pel fabioler i la caixera fadrina.

Tot i que en alguns moments les gotes d'aigua han caigut de forma intermitent, s'ha decidit que segueixi endavant la festa. Així, cap a les 10.30 la comitiva ha celebrat la Missa de Caixers a l'església de Sant Lluís i el jaleo ha començat a les 11.30.

S'ha decidit fer una primera volta només i una de canyes, per acabar, que ha començat sobre les 12.45, quan ja ha començat a ploure de manera important. Però l'aigua, i el vent, que ha bufat amb força, ha obligat a acabar de cop aquesta volta. Els regidors de l'Ajuntament han entregat les canyes des de la tarima del Pla de sa Creu als caixers, primer amb la música, però finalment la banda des Migjorn s'ha retirat.

Noticias relacionadas

Després la qualcada s'ha dirigit cap a l'Ajuntament, on s'ha celebrat el darrer toc i la beguda de caixers. D'aquesta manera, s'han donat per acabades les festes.

L'Ajuntament de Sant Lluís ha informat que ha cancel·lat la resta d'activitats programades per aquest diumenge. Entre elles, la desfilada de carrosses i els focs artificials.

Si el temps ho permet, es faran aquest dilluns. En concret, l'Ajuntament ha informat que a les 19 hores d'aquest dilluns es farà la desfilada de carrosses i gegants. A continuació, una vegada finalitzada la desfilada, hi haurà concert de Joana Pons i ses Guitarres. I tot seguit, es durà a terme la revetla amb l’orquestra Huracán i Dj Chicha. Finalment no es podran dur a terme els focs artificials.

En canvi, el que es manté a la programació és la matinal de jocs infantils organitzada pel Molí de Baix a la plaça dels Pins, a partir de les 11 hores del matí.