Maó viu el primer jaleo de les festes de Gràcia | Manolo Barro

TW
5

El poble de Maó, o «Mô», topònim al qual es va referir de manera divertida el pianista Marco Mezquida al pregó del dia anterior, ha recuperat l’alegria de les Festes de la Mare de Déu de Gràcia amb un jaleo vespertí molt esperat a la Plaça Constitució.

A la tanda d'aquest capvespre hi participen 125 cavallers, dels 261 inscrits a les festes d'enguany. D’aquests, 39 són dones i 86 homes. Entre ells, destaquen Saulo Juanico Buzón i José Luis Aracil López. El primer és el caixer més jove amb només 13 anys. José Luis Aracil López és el mes gran de tots, amb 67 anys. D'altra banda, jaleo maonès ha trobat a faltar la presència de la caixera batlessa de Sant Climent, Maria Carrasco Carrera. A més, Carrasco era l’única membre femenina dels deu integrants que formen la Junta de Caixers.

Noticias relacionadas

La festa a la plaça Constitució ha començat cap a les 21.15 hores, quan ha fet entrada el fabioler Víctor Pons Arnau amb el so del tambor i fabiol. La bullícia ha esclatat amb l'entrada dels primers cavalls, que ha culminat amb l'arribada de la capellana, Joan Tutzó Sans, i el caixer batle, Héctor Pons Riudavets, quan ja ha començat a sonar la música del jaleo, a les 21.30 hores.

La primera volta ha durat uns setanta minuts, viscuts amb molta intensitat al ritme de la banda de música de Maó. El jaleo ha acabat passada la mitjanit, quan passava mitja hora de les dotze, quan s'han acabat les darreres voltes.

Per si encara no faltava més festa, l'èxtasi ha esclatat quan, una vegada retirats els cavalls, la música de l'Agrupació de Maó ha fet ballar a tothom amb la samba.