Un moment del jaleo de la Festa des Caixers celebrat l’any passat a sa Plaça a Alaior. | Josep Bagur Gomila

TW
2

Alaior viurà des del dijous fins al diumenge la Festa des Caixers, amb la celebració d’un glosat, un mercat de nit, jocs amb família, passacarrers i la qualcada i Jaleo de cavalls, organitzada pel Grup d’Amics de la Festa des Caixers.

El programa de la Festa des Caixers s’enceta amb una nit de glosat, que tindrà lloc aquest dijous al bar Es Pouet Nou (20.30 h).

El divendres es celebrarà el Mercat de Nit a la plaça des Ramal i carrer des Ramal (a partir de les 17.30 h), la representació del conte «Versos per un món millor», a càrrec de Contes de l’Arpa (18.30 h) i un màster de zumba (20 h), tots dos a la plaça des Ramal, i per acabar una revetlla amb l’Orquesta Huracán a la plaça Constitució (22 h).

El dissabte hi haurà jocs en família amb Bota i Juga a la plaça des Ramal (10.30 h), un passacarrers amb la Banda Juvenil d’Alaior des del bar Cal Bon Jesús fins a sa Plaça (12 h), la sortida des de l’Ajuntament de la cercavila de la Xaranga Idò Sí    i la Colla Gegantera d’Alaior (17.30 h), trobada de la qualcada de cavalls al pla d’en Borràs (18 h), entrega de la bandera al caixer fadrí al Club de Jubilats (18.15 h) i inici del Jaleo amenitzat per la Banda de Música d’Alaior (19.30 h). La programació del vespre finalitzarà amb una revetlla amb Jukebox Band.

El diumenge començarà amb una cercavila des de l’Ajuntament amb la Xaranga Idò Sí (9 h), Replec de la qualcada davant el bar Es Pouet Nou i la recollida de la bandera al Club de Jubilats (9.30 h), la Missa de Caixers a l’església de Santa Eulàlia (11 h) i darrer Jaleo de l’estiu amenitzat per la Banda de Música d’Alaior (12 h).

Qualcada

La Festa des Caixers compta enguany amb 34 caixers i cavallers, amb la participació del caixer fadrí Álvaro Morillas, de 16 anys, i el fabioler Lito Vinent, a més dels cavallers que surten per primera vegada Isaac Moll i Mayra Iniesta, tots dos de 12 anys.

Una festa adreçada majoritàriament a la gent gran i als més petits de la ciutat

La Festa des Caixers és un esdeveniment festiu arrelat a Alaior, que antigament era denominat Festa de Sant Nicolau. Es tracta d’una festa que majoritàriament està dedicada per a la gent gran i la més menuda de la població, els quals no poder gaudir intensament de les festes patronals de Sant Llorenç a causa de la gran afluència de gent. El Club de Jubilats i sobretot els residents del geriàtric municipal viuen la Festa des Caixers d’una manera molt especial, donat que ells són els encarregats d’entregar la bandera de la qualcada al caixer fadrí i que durant tota la setmana fan activitats per preparar-la. El Grup d’Amics de sa Festa des Caixers organitza la festa amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Alaior i el suport d’empreses i entitats de la ciutat.