Els més joves disposen de més espai per fer botar els cavalls. | Katerina Pu

TW
0

La Festa des Caixers s’ha celebrat aquest cap de setmana a Alaior, per acomiadar l’estiu i les festes amb cavalls. En un ambient més tranquil que Sant Llorenç i més apte per a fillets i persones majors, una trentena de genets van formar la qualcada que, ahir migdia, va protagonitzar el segon jaleo.

Després dels actes de dissabte, i que acabaren amb el jaleo i la revetlla a càrrec de Jukebox Band a la plaça des Ramal, ahir dematí, a les 9, sortia de l’Ajuntament la cercavila amb la Xaranga Idò Sí. Mitja hora més tard, davant es Pouet Nou, va tenir lloc el replec de la qualcada i, després de recollir la bandera al Club de Jubilats, la comitiva va anar fins a l’església de Santa Eulàlia, on els caixers van assistir a la missa.

Tres joves genets, entre ells el caixer fadrí, al centre de la imatge. | Katerina Pu

Acabada l’eucaristia i amb els genets de nou dalt els cavalls, la qualcada va enfilar cap a la plaça de la Constitució per celebrar-hi el jaleo i la posterior entrega de les canyes verdes. Un acte que va comptar amb la música de la Banda d’Alaior, dirigida per Andriy Lemek.

Aquesta celebració és en honor a Sant Nicolau i se’n té constància des de 1906. Està documentada la qualcada que va tenir lloc en els carrers de Sant Nicolau i Sant Antoni, d’una festa que s’ha mantingut en el calendari i que actualment està organitzada pel Grup d’Amics de sa Festa des Caixers.