Moment de la sessió musical amb els discjòqueis de Back Yaad | Albert Mir

TW
0

El darrer cap de setmana, la Terrassa de l’Auditori de Ferreries va acollir la trobada musical organitzada pel col·lectiu de discjòqueis i productors musicals Back Yaad, especialitzats en els ritmes propis de Jamaica.   

Tanmateix, la idea de l’equip era donar-se a conèixer a la gent i oferir aquest espai perquè els visitants portessin els seus discs de vinil sense importar el gènere musical: des de rock fins a reggae passant per pop.

D’aquesta forma es van arribar a congregar unes 200 persones que van gaudir d’un extraordinari espectacle de música alhora que compartien una gran paella i una sensacional sessió de vermut.

La gran diversitat de vinils que va portar la gent va ajudar a generar un gran ambient festiu | Albert Mir

Fins i tot, els altaveus emprats per a l’ocasió estan fets de manera artesanal pels propis membres de Back Yaad, els quals van construir aquest sistema de so pensant especialment en la seva adaptació als ritmes de la música jamaicana.

«Té molt de baixos, un so molt peculiar i passiu. No és res modern. Són caixes molt grosses», detalla Carlos Coll, un dels integrants i fundadors de l’associació.

Encara que la diversitat musical va ser total, la darrera hora de la sessió va quedar reservada per altres gèneres com el reggae, el dub, el dub stepper i el dancehall.

Vist l’èxit assolit amb aquest primer esdeveniment, la idea de Back Yaad és que es converteixi en una trobada anual.

De moment, tot el col·lectiu es tornarà a ajuntar el pròxim dissabte 7 d’octubre al Recinte Firal des Mercadal. Allà se celebrarà el cinquè aniversari de Back Yaad com a associació musical amb una altra trobada de dalt de tot.