Els infants descobreixen la història geològica de Menorca a través de diverses sortides i tallers lúdico-educatius | Centre de Geologia de Menorca

TW
1

El Centre de Geologia de Menorca inicia aquest dissabte 30 de setembre una sèrie d’activitats destinades a infants a partir dels sis anys.

Aquestes estan emmarcades en el cicle d’activitats familiars gratuïtes que organitza el mateix Centre amb la col·laboració de «Sa Xaranga, serveis educatius» des de fa set anys.

La d’aquest cap de setmana endinsarà els més petits en la cuina. Emprant com a model una magdalena i els seus ingredients, descobriran els sediments de les principals roques de Menorca.

«Les roques es diferencien principalment per la mida dels granets que la formen. Si el gres està format per arena, nosaltres comparam l’arena amb el sucre de la magdalena. Així, els fillets i filletes poden anar entenent a poc a poc el món de la geologia d’una forma lúdica», explica el director del Centre, Agustí Rodríguez.

En marxa des de l’any 2016

I és que l’edició és un èxit any rere any, ja que les places assignades a cada taller s’acaben esgotant. «Per a aquesta primera que tenim ara de cuina hi ha 20 places disponibles per als infants, a més dels seus acompanyants. Depèn segons l’activitat», assenyala el director alhora que deixa clar que aquesta resposta tan positiva és el que els «anima» a repetir cada any.

A part de l’activitat de cuina, just una setmana després està programada una excursió per la part alta del barranc d’Algendar, on els infants intentaran reconèixer els fòssils i les roques per tal d’entendre els processos que van formar l’indret.

Amb una setmana de descans per entremig, l’activitat retorna al Centre amb una gimcana pels carrers de Ferreries el dissabte 21 d’octubre. Els més petits podran conèixer els diversos fòssils que es troben a les façanes de les cases del poble.

Els interessats en formar part d’aquestes activitats poden inscriure’s en el formulari publicat a les xarxes socials del Centre o demanant informació al correu electrònic centregeologia@gmail.com o mitjançant el telèfon 971 37 45 05.

A més d’aquest cicle en què cobra més pes l’aspecte lúdic, al Centre de Geologia també hi ha cabuda per a les visites dels joves d’Educació Primària i Secundària. Aquestes formen part dels tallers propis del programa «Salut Jove» que promou el Consell.

Gràcies a aquests, el Centre de Geologia de Menorca rep cada any més de 500 estudiants.

Activitats geològiques per als més petits, però també per als adults

Després d’aquest cicle d’activitats en família corresponent a la campanya de tardor, el Centre de Geologia de Menorca tancarà les portes fins a la temporada vinent, la qual esperen començar a principis d’any si la burocràcia els hi permet.

De moment, tots aquells adults que tenguin ganes de participar en altres projectes geològics poden sumar-se a la sortida en kayak prevista per al dissabte 7 d’octubre a la zona d’Addaia, organitzada pel Parc Natural de l’Albufera des Grau amb la col·laboració del Centre de Geologia.

Així, aquesta trobada servirà per a celebrar el Dia Mundial de la Geodiversitat.