El Castell de Sant Nicolau s’ubica al Passeig Martítim de Ciutadella, oferint unes vistes espectaculars a tots aquells que el visiten | Katerina Pu

TW
0

Que el Castell de Sant Nicolau és un dels monuments més emblemàtics de Ciutadella no ho posa en dubte ningú.

La seva bellesa sense igual el converteix en un dels espais més especials no tan sols del municipi de ponent, sinó de tota l’Illa. És precisament per aquest motiu, una de les activitats centrals de l’Ajuntament de Ciutadella en el Dia del Turisme va estar centrada en aquesta edificació.

La mateixa consistia en una visita guiada gratuïta d’una hora i mitja al Castell a partir de les 19 hores. Durant els dies previs, l’activitat va esgotar les vint-i-cinc places disponibles.

Un recorregut idíl·lic

Amb un trajecte d’uns quinze minuts, els 25 afortunats van iniciar la sortida a peu des de l’Ajuntament.

Recorrent pràcticament en línia recta el camí que separa ambdós llocs, finalment van arribar a la torre. Ja dins del Castell, els visitants van gaudir d’una petita explicació sobre l’edifici, amb la qual van comprendre millor la història i importància per a Ciutadella i Menorca d’aquesta construcció de finals del segle XVII.

I és que el Castell va ser restaurat per complet l’any 1990 sota la direcció de Joaquim Mayans amb l’objectiu de deixar polida la pedra tan característica d’aquest recinte.

Unida a aquesta reforma, l’arquitecta Maribel Bennàssar es va encarregar de l’ordenació del seu entorn set anys més tard. Però després de catorze anys tancat, l’any 2022 va reobrir després de sotmetre’s a una important rehabilitació.

El regidor de Turisme de l’Ajuntament, Daniel Marqués Papurello, assenyala que un dels objectius del Consistori està centrat en «ampliar i potenciar» el projecte «Enjoy Ciutadella», enfocat en la promoció dels monuments més rellevants del municipi a través de visites guiades totalment gratuïtes.

«Volem contribuir al creixement del turisme en temporada baixa ampliant la programació i mantenint les visites guiades que es duen a terme durant la temporada estival», indica el regidor.

Amb les portes obertes durant totes les èpoques de l’any

«Entre 150 i 200 persones visiten diàriament la torre. Aquesta xifra es manté constant tant als mesos de temporada alta com als de temporada baixa», apunten des de l’Ajuntament.

Propietat de la Demarcació de Costes, encara que gestionat pel Consistori, el Castell es manté obert en horari oficial des del 15 de maig fins al 15 de novembre.

Tanmateix, obre de manera puntual fora d’aquests mesos per a grups d’estudiants i altres entitats que demanen permís.