El públic, entre el qual es trobaven alguns representants de les institucions públiques, va acudir a la cita amb gran il·lusió | Gemma Andreu

TW
0

La Fundació per a Persones amb Discapacitat de Menorca va obrir aquest dilluns capvespre el seu particular Curs Social compartint una trobada al Claustre del Carme de Maó entre el personal treballador, el Patronat, les entitats col·laboradores i les persones usuàries que formen part de la gran família de la Fundació.

En aquesta tercera edició, l’ens va aprofitar l’ocasió per presentar el seu Programa de Responsabilitat Social Corporativa (RSC) recollint algunes de les experiències col·laboratives que viu la comunitat que forma part de l’entitat.

Exemple d’això serien les vivències que poden traslladar aquelles persones contractades a través del programa d’inserció laboral, les escoles que hi participen comprant les agendes pedagògiques que s’elaboren a la impremta Lligall o el personal en pràctiques d’Artiem que participa en els cursos de formació, entre moltes altres.

Programa innovador

Així doncs, els participants del taller jove van donar la benvinguda a tots els presents atorgant la paraula a la directora administrativa, Mònica Planell, qui va ser l’encarregada d’anunciar aquest nou programa de RSC. Dividit en diferents apartats, aquest se centra en el mecenatge, la inserció laboral i social, els productes i serveis, i les entitats membres com a serveis cooperatius disponibles en la Fundació.

El primer punt inclouria un programa de beques per a formació, serveis de rehabilitació, transport públic o privat, o material ortopèdic; l’apadrinament de programes o activitats puntuals, i donatius, ja sigui per la renovació d'espais, el bon manteniment dels habitatges, l’adaptació de vehicles o modificar el catàleg de productes dels Centres Ocupacionals i de Dia.

El següent apartat faria referència a la contractació, inserció laboral i les pràctiques destinades als joves. En tercer lloc, tindríem la possibilitat de poder comprar productes o de sol·licitar els serveis generals dels Centres Especials d'Ocupació Lligall Art Gràfic, Social Catering i Ecoverd, a més d’altres més específics. Per últim, existeix l’opció de fer-se voluntari i acompanyar les persones usuàries en el seu dia a dia.

En paraules del president del Consell i de la Fundació, Adolfo Vilafranca, al final és «la societat» qui garanteix la «igualtat d’oportunitats per a tothom», qui «inclou o exclou», qui «capacita o incapacita».

La Fundació, totalment integrada en la societat menorquina, està formada per 214 treballadors, dels quals una tercera part tenen una discapacitat. A més, ofereix els seus serveis d’atenció a prop d’uns 1.600 usuaris a tota l’Illa.

Les empreses i els beneficiaris donen a conèixer els seus testimonis

L’acte de presentació també va acollir un col·loqui en què es van compartir les diferents experiències viscudes per la Fundació i la seva comunitat. Per part de les entitats col·laboradores hi van participar Maite Collado, responsable de Recursos Humans d’Artiem; Juan Carlos Méndez, cap de vendes d’Eroski a Menorca, Montse Anglada, tècnica del Museu de Menorca, i Seta Saurina, representant del Centre Especial d’Ocupació Lligall. Van estar acompanyats en la mateixa taula per les persones beneficiàries. Gràcia Pons, Sara Riudavets, Irian Pons i Montse Miquel van aportar també la seva visió.