La presidenta de Creu Roja, Àngels Andreu, amb el batle de Maó, Héctor Pons, i els dos homenajats, entre d’altres.

TW
0

La Creu Roja Maó-Es Castell va reunir ahir més de 100 persones en un acte per reconèixer la dedicació i entrega del voluntariat. Ho va fer a Thalassa, el nou centre dedicat al patrimoni marítim de Menorca, situat a les antigues pedreres de S’Arraval Vella des Castell. S’ha pensat en el marc del Dia Internacional del Voluntariat, que tindrà lloc el proper dia 5, perquè qualsevol excusa és bona per agrair la seva dedicació i entrega. «Són persones ajudant persones, la nostra força local», va assenyalar la presidenta Àngels Andreu.

Nofre Gener és el responsable de Voluntariat, i coordina les persones amb el projecte a desenvolupar, els entrevista personalment, recull les seves dades personals i els requisits documentals per inscriure’ls com a voluntaris i, finalment, els dirigeix a la tasca corresponent. Sempre va en funció de les seves inquietuds personals o els seus coneixements. Gener va explicar que, actualment, hi ha un total de 381 voluntaris adscrits a les seus de Maó i Es Castell, dels quals es troben actius fent suport un total de 247.

Assistents a l’acte dedicat als voluntaris, al centre Thalassa des Castell.

Enguany, s’han produït 34 altes, i la distribució total per sexes indica que hi ha 220 dones i 161 homes. Pel que fa a la dedicació, 154 persones presten servei a una activitat, 51 persones a dues activitats i 33 persones voluntàries ho fan a més de 2 activitats. La resta, estan pendents de definir. Nofre Gener va remarcar que «aquesta dedicació i entrega demostra el grau de compromís del nostre voluntariat. Des de l’àrea, s’organitzen reunions de benvinguda, i també departamentals».

Des de la seu recalquen que la motivació és el factor clau de continuïtat i estabilitat en l’acció voluntària, per açò necessiten contínuament compartir estades, d’escolta activa i continuada per detectar les seves inquietuds i convertir-les en motivació. El mes passat, van organitzar una visita cultural al Castell de Sant Felip, i posterior dinar, que va comptar amb l’assistència de 60 persones.

Les dades de Creu Roja Maó-Es Castell

381 voluntaris adscrits a Maó i Es Castell

Aquesta assemblea de Creu Roja compta amb 381 voluntaris adscrits, 220 dones i 161 homes, dels que 247 estan actius en diferents tasques de suport. La majoria (154)en una sola activitat, tot i que n’hi ha 33 que porten a terme més de dues activitats diferents.

Prop de 6.000 lots d’aliments lliurats

Fins al 30 de novembre, la Creu Roja de Maó-Es Castell havia fet 5.946 entregues de productes d’alimentació, amb 355 persones ateses entre els dos municipis.

Transport a 105 persones majors

Els voluntaris porten a terme un servei de transport de persones majors als llocs on es realitzen diferents tallers, o també a les visites que tenen als centres de salut. Fins ara s’han fet 1.526 accions de transport de majors, en la xarxa social o per persones amb deteriorament cognitiu.

Atenció integral a persones sense llar

Durant els 11 primers mesos de l’any, els voluntaris de la Creu Roja de Maó i Es Castell han atès 37 persones sense sostre, que viuen en condicions molt precàries. En aquest moment, s’està oferint un servei actiu a dotze d’elles.

Nombroses tasques de transport

El servei de transport és molt divers. Una persona va cada dia al centre de dia des Grau; una a Projecte Home i una altra al ‘Carlos Mir’. 10 persones van al centre d’alzheimer, 5 al centre de dia de Maó i 2 as Castell. També es fa transport escolar.

Tallers i excursions amb unes 60 persones

43 majors participen en els tallers cognitius a Maó i Sant Climent; 14 cada setmana al taller de cant; 6 a un taller de lectura. Cada mes s’organitza una excursió en què hi poden participar unes seixanta persones de Maó, Es Castell i Sant Climent.