Les beneïdes d’animals tornaran a protagonitzar enguany la festa de Sant Antoni. | Gemma Andreu

TW
5

La conferència «La crònica de la Conquesta de Menorca en temps de la intel·ligència artificial», de Josep Pons Fraga, constitueix l’acte institucional del Dia de Sant Antoni a Ciutadella que se celebrarà el pròxim dimarts dia 16 de gener, a les 19 hores, al Saló Gòtic de l’Ajuntament.

El periodista i editor del diari «Menorca», Josep Pons Fraga, reflexionarà sobre les quatre grans cròniques de Jaume I, Bernat Desclot, Ramón Muntaner i Pere III el Cerimoniós, així com la de Pere Miquel Carbonell, transmeses des de l’època medieval i com d’aquest fet històric se’n faria ressò en l’actual època d’Internet, d’IPhones, de ChatGTP i d’intel·ligència artificial.

El dissabte dia 13 hi haurà el concert de La Dolce Swing Band i ballada de Lindy Hop davant el Molí des Comte, on ensoldemà se celebraran ballades pel Grup Folklòric Sant Miquel i jocs en família, a més del concert de Leonmanso el dimarts dia 16.

El dimecres dia 17, a les 11 hores, se celebrarà la Missa Solemne de Sant Antoni a la Catedral i a continuació la processó dels Tres Tocs. Del 13 al 17 tindrà lloc la tradicional Fira de Sant Antoni a la Contramurada, entre el Molí des Comte i el carrer Pere Martorell.

Alaior

El Convent de Sant Diego acollirà aquest dissabte, a partir de les 10 hores, un petit mercat de Sant Antoni i seguidament una demostració de cuina en directe, mentre que al capvespre es celebrarà una cercavila de dimonis.

Noticias relacionadas

El dia 16, al fosquet, hi haurà una torrada popular, festers i ballada a la plaça de la Constitució, torrada i actuació musical que també tindrà lloc a Cala en Porter. El dia 17, Soca de Mots protagonitzarà un glosat a la Sala de Cultura Sant Diego, que ensoldemà acollirà el concert de Sant Antoni amb el grup Entonats.

Es Castell

L’exposició «365 dies a Sant Joan Gran», enceta aquest divendres el programa de festes de Sant Antoni, amb un concert ensoldemà a càrrec d’Eva Pons Trio al Museu de la Mar Thalassa. El dissabte, l’Esplanada acollirà el capvespre diferents activitats, com la tradicional torrada, un taller de màscares, un espectacle infantil i tres actuacions musicals. Al Centre de Cultura, glosat amb Soca de Mots. El dia 17, hi haurà les beneïdes d’animals davant l’Ajuntament i una exhibició de ball folklòric.

Sant Lluís

Els actes de la festa de Sant Antoni començaran el dia 16, amb jocs tradicionals i populars, a més d’un taller de juguetes que es celebrarà al pla de sa Creu, seguit de la torrada popular amenitzada per Eva Pons Trio. El dia 17 serà la jornada més intensa, amb la celebració de la Fira de Sant Antoni, la missa del sant i al pla de cas Rector les beneïdes d’animals, a més a partir de les 9 hores de tot un seguit de competicions a la zona esportiva: petanca, prova Lliga de Menorca de tir de fona i posterior classe pràctica per als interessats, tir amb arc, doma menorquina, amollada de coloms, exhibició de falcons i concert de Cris Juanico a la Sala Albert Camus, que el dia 19 acollirà el glosat de Soca de Mots. I el dia 20, gran final de la Copa Menorca de la bolla en el jugadero del CCE Sant Lluís.

Es Mercadal i Fornells

Es Mercadal i Fornells també celebraran el dia 16 la tradicional torrada a la plaça Pare Camps i la plaça de S’Algaret, respectivament, mentre que ensoldemà hi haurà la missa en honor del sant i seran beneïts els animals al carrer Nou i a la plaça de l’Església, respectivament.

Es Mercadal acollirà demà a la Sala Multifuncinal un concert de Joventuts Musicals des Mercadal i Fornells; el diumenge hi haurà jocs populars a la plaça Pare Camps; i el de la setmana pròxima la banda menorquina de rock Manners presentarà el seu disc «Punctum».

A Fornells, demà s’inaugura l’exposició «Coneix la història-Coneix Menorca» i el dia 20 es presentarà el llibre sobre Enric Enrich, el capellà de Fornells.