La pintora Carmen Vivó Saura, en una imatge d'arxiu. | Gemma Andreu

TW
2

La trajectòria artística de la pintora Carmen Vivó Saura, que ha sabut imaginar i consolidar un estil propi, abasta des de les carotes de les festes de Sant Joan als quadres de gran format amb centenars de personatges. Tot amb el seu segell personal, inconfusible.

Ara ens sorprèn amb la creació d’una s’Àvia Corema diferent, que renova la concepció tradicional i arquetípica d’aquesta figura, que representa les set setmanes d’aquest període del calendari catòlic que comença el Dimecres de Cendra i acaba el diumenge de Pasqua de Resurrecció.

En lloc de la tantes vegades representada dona major amb monyo, davantal de quadres, falda llarga i els set peus -un per cada setmana-, Carmen Vivó Saura ha optat per una Àvia Corema glamurosa, jove i atractiva.

Als objectes i símbols del bacallà, les esgrelles i el rosari, ha incorporat una segona figura humana. És una Corema filleta que, naturalment, com la seva mare, també va néixer amb els set peus. La pintora de Ciutadella explica a «Es Diari» que «és una Corema jove i agradosa, que vol transmetre alegria, amb un estil elegant i sexy; amb una mirada diferent d’aquesta antiga figura, vinculada a la Corema menorquina».

Entre l’amor i el desig

La fèrtil creació artística de Carmen Vivó Saura discorre entre l’amor i el desig; la realitat i la ficció, les seves obres són fragments dels moments i les amistats viscudes. Una trajectòria amb alfa i omega: el pintor José Roberto Torrent, pare del seu espòs, Carlos; i el seu fill, Pepe, que marxà aquell octubre de 2017 a les terres llunyanes del Perú.

Carmen Vivó pinta per compartir el seu art. Sap que el temps que ens ha tocat viure és el que habitam i gaudim amb els amics.