L'artista plàstica ciutadellenca es llicencià en Belles Arts a València i després en Interiorisme a Barcelona.

TW
3

Llicenciada en Belles Arts, Carmen Carretero Niembro (Ciutadella, 1962), que exerceix la seva activitat professional a l’interiorisme i la decoració, enllesteix les carotes per a les festes de Sant Joan d’enguany.

Filla del recordat pintor i professor de Dibuix Joaquín Carretero Comella, l’autora dels emblemàtics dibuixos per a les carotes que els cavallers al galop rompran als Jocs i ses Corregudes des Pla acceptà l’encàrrec del caixer senyor del bienni, Carlos de Salort Pons.

Carmen Carretero, que mantén una ferma relació d’amistat amb Carlos de Salort Sintes i Mónica Pons Morales, comtes de Torre Saura, pares del caixer senyor, explica al diari MENORCA que va rebre aquest encàrrec «amb molta sorpresa primer i després amb satisfacció, perquè suposa una mostra de confiança i també de responsabilitat».

La pintora de les carotes del 2024 ha escollit, des del concepte global de la decoració al cor de la festa, els símbols santjoaners essencials que expressen sentiments i emocions amb un llenguatge universal que uneix les cultures i civilitzacions amb l’objectiu d’ajudar als altres.

No vol desvetllar, Carme Carretero, aquests símbols de la festa de Ciutadella, que es mostra discreta i prudent. «Són elements essencials que transcendeixen l’àmbit local de Sant Joan i assoleixen una dimensió global», afirma aquesta artista plàstica, que es llicencià en Belles Arts a València i després en Interiorisme a Barcelona, i que actualment du a terme a Menorca diversos projectes d’aquesta especialitat, junt amb decoració d’espais, habitatges i despatxos.